Onsdag, 22. maj 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Svend Erik Brodersen/Sebro Press

Jørn Dohrmann smækker med døren lige inden lukketid, hvor han forlader politik.

Den snart forhenværende politiker Jørn Dohrmann (DF) fra Drenderup ved Vamdrup retter her på falderebet en hård bredside mod partitoppen i DF. Det gør han på Danmarks Radio's hjemmeside.

Dohrmann synes, at årsagen til partiets nedtur ved det kommende valg skyldes, at både Venstre og Socialdemokratiet har været langt bedre til at kommunikere deres sejre til vælgerne.

- Venstre har været gode til at sige, at de fører en stram udlændingepolitik. Og Socialdemokratiet har været gode til at tale pension og sætte en alder på. Folk har svært ved at forstå vores udmeldinger. Det, der er gået galt, er, at vi er blevet overhalet indenom og udenom. De andre har lagt 10 til 20 procent oven i retorikken, siger Jørn Dohrmann til Danmarks Radio.

Den markante DF-politiker og stemmesluger Jørn Dohrmann genopstiller ikke til det kommende valg til Europarlarmentet og forlader samtidig helt politik efter 18 år som én af DF's absolutte markante skikkelser, skriver netavisen Sebro Press.

Kongeåmuseet i Vamdrup overtager i år værtsskabet fra Koldinghus, når der lørdag den 15. juni holdes flagdag her til lands – eller også kaldet Valdemarsdag.

Dagen i Vamdrup fejres i den nu lukkede Fakta-butik på Nørregade, der ligger som nabo til museet, skriver netavisen Sebro Press.

Og netop i år er der noget særligt ved flagdagen. Det er nemlig præcis 800 år siden Dannebrog – ifølge legenden - faldt ned fra himlen ved det berømte slag i Estland.

Og helt traditionelt - som kendes fra Koldinghus - vil det også foregå i Vamdrup, hvor lokalafdelingen af Danmarks Samfundet uddeler dannebrogsflag til foreninger, spejdere og organisationer, som har fået deres ansøgning om et flag bevilget.

I forbindelse med arrangementet bliver der musik i gaderne, gamle foreningsfaner bliver udstillet, der kan høres et foredrag om dannebrogs historie, og der bliver underholdning med sang og musik i Fakta-bygningen, lyder det fra folkene på Kongeåmuseet.

Festlighederne i Vamdrup starter klokken 13.30 og slutter klokken 17.

Nu sendes der en tekniker til Lunderskov for at se på problemet.

En ny informationstavle på Lunderskov Banegård spiller passagererne et puds. Som tidligere omtalt viser den nemlig bustider fra Odense - i stedet for tog- og bustider til og fra Lunderskov. Og det gør tavlen stadig, skriver netavisen Sebro Press.

Netavisen har nu gjort DSB opmærksom på problemet. DSBs pressevagt siger:

- Vi kan ikke rigtigt forstå problemet. For inde fra kan vi ikke se, at der skulle være noget galt med tavlen i Lunderskov. Men da vi jo må tro på, hvad der er observeret lokalt i Lunderskov, har vi besluttet at sende tekniker ud på stedet for at se, hvad der eventuelt kan være galt, fortæller pressevagten til Sebro Press.

Det er dog uvist, hvornår en tekniker kommer forbi Lunderskov Banegård:

- Det ved jeg ikke helt præcist. Nu har teknikeren, som dækker området, fået besked. Men da han dækker et meget stort område i Jylland, kan der måske godt gå lidt tid endnu, inden han når til Lunderskov, lød det altså fra DSB’s hovedkvarter i København.

Borgerne i Lunderskov kan godt glæde sig.

Den planlagte forskønnelse på Storegade – byens hovedgade - gennemføres helt som planlagt. Også selv om det bliver væsentligt dyrere, end de fem millioner kroner kommunens egne folk havde beregnet udgiften til, skriver netavisen Sebro Press.

De seneste tal lyder på 6,2 millioner kroner. Men det får ikke konsekvenser for projektet. Det bliver, efter de oplysninger aviser har, alligevel gennemført helt som planlagt. Det nye større beløb har set dagens lys efter, at projektet har vært ude i licitation.

Steen Sparvath, formand for Lunderskov Lokalråd, fortæller, efter forhandlinger med kommunen, dækkes de 900.000 kroner af det manglende beløb på 1,2 millioner ind af ubrugte midler fra kontoen til brug for realiseringen såkaldte af den borgerplan - eller helhedsplan – for Lunderskov. Penge, som i forvejen er øremærket udelukkende til brug for løbende udvikling af Lunderskov by.

- Restbeløbet på 300.000 kroner, der mangler op til de 7,2 millioner, har forvaltningen for Vej og Park lovet selv at finde på forvaltningens eget driftsbudget for 2019, og det kan vi naturligvis være meget tilfredse med, siger Steen Sparvath.

Han fortæller også, at kontoen ”borgerplan” for Lunderskov tilskrives med ca. en million kroner årligt. Planen blev besluttet i 2016, og frem til i dag er der faktisk kun brugt i omegnen af 600.000 kroner, og det er til etableringen af stiprojektet omkring Dollerup Sø.

- Derfor er der stadig penge tilbage på kontoen, og vi synes i lokalrådet, det er helt på sin plads at bruge nogle af dem på gennemførelsen af den planlagte forskønnelse på Storegade, siger Steen Sparvath.

Og han føjer til, at han glæder til, at arbejdet med forskønnelsen på Storegade nu snart kan komme i gang.

Som tidligere omtalt her i avisen er det meningen, at forskønnelsen på Storegade skal gennemføres løbende i kølvandet af det omfattende kloakeringsprojekt, som forsyningsselskabet Blue Kolding på vegne af Kolding Kommune i øjeblikket er fuld gang med.

Et projekt, hvor formålet er at skille spildevandet fra overfladevandet gennem to separate afløbssystemer.

Holger Cordtz fra Kolding gjorde forleden store øjne.

Det skete, da han skulle orientere sig om, hvordan han bedst og hurtigst kunne komme fra Lunderskov til Kolding med bus eller tog.

Han forventede nemlig, at få orienteringen på en ny opsat elektronisk informationstavle, der står ved nordenden af stationsbygningen ved busholdepladsen i Lunderskov, men sådan gik det ikke, skriver netavisen Sebro Press.

For der stod der ikke, som han forventede noget om, hvornår der ankommer og afgår tog eller busser fra Lunderskov. Derimod kunne han til sin store overraskelse og forundring læse informationer om, hvornår busserne kører fra Odense Banegård til Universitetet, Havnen, Seden,Fraugde med videre og til andre lokale destinationer omkring Odense. Men det kunne han jo i sagens natur intet bruge til.

Og da Sebro Press ved selvsyn ville konstatere, om Holger Cordtz beretning nu også kunne passe, kunne netavisen blot konstatere, at han havde set rigtigt. En tavle med elektronisk skiftende bustider gældende for Odense Banegård var der at se, og men intet om tog- og bustider for Lunderskov.

Og det er nok ikke kun Holger Cordtz, der har gjort store øjne og har undret sig. Skiltet har efter det oplyste vist samme tekst hen over en tid. For da Sebro Press var der, passerede en dame forbi med bemærkningen: ”Ja, det så jeg også forleden, men det jo bare en af mange fejl der opleves overalt i tiden”, lød det inden hun skyndte sig videre hen til sin bil.

Holger Cordtz stiller helt forståeligt spørgsmålet:

- Hvad skal jeg bruge disse informationer fra Odense til?

Sebro Press har forgæves forsøgt få en kommentar fra DSB.

Der er uddelt bekymring fra mange sider over de konsekvenser nedgravingen af den meget omtalte gasledning, Baltic Pipe, kan få.

Og det er ikke alene her på egnen der er bekymringer. Det er langs hele ruten fra Nordsøen til Bornholm, skriver netavisen Sebro Press.

Overordnet er det statsligt besluttet, at Baltic Pipe skal passere dansk jord, og det står ikke til at ændre. Men trods dette har Miljøstyrelsen modtaget 150 hørringsvar, skiver JydskeVestkysten, der har fået aktindsigt i sagen. Det skriver den lokale netavis  i Vamdrup.

Og det er ikke kun landmænd der er bekymret. Det er indsigelser fra mange vinkler. Nævnes kan, Banedanmark, kirker, kommuner og private.

Her i lokalområdet skal den store gasledning graves ned fra et punkt ved Knudsbøl i nord, forbi Jordrup, og videre mod syd lige øst om Lunderskov by, tæt forbi Skanderup til et punkt ved Møllevang ved Hylkedalsvej. Her skal der efter det foreliggende placeres en eller anden form for samle/pumpestation, før ledningen skal gå sydøst over forbi Vonsild og Sdr. Stenderup til Lillebælt og videre over Fyn for at her i landet at ende på Bornholm.

Gasledningen skal sende gas fra norske gasfelter Nordsøen til Polen. 178 ejendomme i Kolding, Vejen og Varde Kommuner påvirkes. Jordejere og landmænd er tvunget til at lægge jord til, og det har vakt både vrede og frustration. Mange føler sig løbet over ende og overhørt.

Det er erhvervsministeren, der overordnet skal udstede den endelige gravetilladelse. Og linjeføringen er også overordnet statsligt bestemt, så den kan de 150 hørringsvar ikke røre ved. Men måske kan de mange protester ændre lidt hist og pist. Men det er noget ministeriet og bygherren Energinet nu vil se nærmere på.

Du kan se kortet nedenunder...

Der er stor rummelighed i mange af de private virksomheder.

Det kom frem på en virksomhedskonference tirsdag på virksomheden Nowenco i Kolding, skriver netavisen Sebro Press.

Det giver håb for mange, der i dag står uden for arbejdsmarkedet.

- Det kan lade sig gøre at blive sluset ind på arbejdsmarkedet i et småjob. Og hvis det går godt, kan det måske øges til et job til 20 timer om ugen - og for nogles vedkommende ender det i fuldtidsjob, skriver Poul Erik Jensen (S) Vamdrup, formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune efter sin deltagelse i konferencen.

Han påpeger endvidere, at der er også eksempler på personer, der har gennemført en faglig uddannelse - ved at benytte sig af de muligheder der er i at blive voksenlærling.

- Vi har højkonjunktur i Danmark. Derfor er det nu, vi har muligheden for at få mange flere med på vognen, hvor man bliver selvforsørgende, får øget selvværd og får en større bekendtskabskreds, lyder det fra Poul Erik Jensen.

Og han gør opmærksom på, at det er en win-win situation for den enkelte og for virksomhederne. Og dermed for vores fælles samfund.

De tidligere kirkedage kommer nu i nye klæder.

Forberedelserne til en genoptagelse af de tidligere så populære kirkedage i Skanderup/Lunderskov er i fuld gang. Det skriver netavisen Sebro Press.

- Vi har besluttet os for at puste nyt i en sådan kirkedag, og at dagen skal være søndag den 1. september, fortæller sognepræsten ved Skanderup Kirke, Martin Karkov Kobbersmed, til Sebro Press.

Det med en kirkedag i sognet er ikke nogen ny opfindelse. Går man tilbage i tiden, ser man, at det faktisk handler det faktisk om gammel opfindelse der får nye klæder, som sognepræsten udtrykker det.

De årlige kirkedage i sognet stoppede da daværende sognepræst Holger Haldrup, som var drivkraften, gik på pension. Det betød, at projektet skulle genfinde sig selv med nye folk i spidsen, fortæller præsten. nOg Skanderup Kirkesogn omfatter både Skanderup, Gelballe, Nagbøl og Lunderskov.

Flyttes til bymidten

Martin Karkov Kobbersmed røber, at det særlige nye ved dagen er, at hele arrangementet - inklusive dagens gudstjeneste - flyttes fra kirkens matrikel til udelukkende at foregå i midten af Lunderskov, hvor de fleste af sognets indbyggere bor.

Selv om det helt færdige program for Kirkedag 2019 endnu ikke helt er landet, så fortæller Martin Karkov Kobbersmed allerede nu, at det der skal ske i byen bliver ved eller i Lunderskov Hallen og at der bliver tale en slags debatmøde.

Den foreløbige arbejdstite er ”Hvad rager verden os”. Bag Kirkedag 2019 den 1. september står Skanderup Kirke og Menighedsrådet i samarbejde med Indre Mission, Y’s Mens Club og FDF-spejderne.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31