Se dit affald i øjnene – hvis du tør

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 27 november 2022
Opdateret 27/11/22 19:45
Forbrug BrugFor 05 800px
Udstillingen konfronterer dig med de store mængder affald, vi hver dag producerer i Danmark og i Kolding. Foto: Ulrik Pedersen, Redux Affald og Genbrug.

Black Friday, cyber monday, singles day og glædelig jul. I disse måneder byder storforbruget op til dans, men måske skulle vi kigge os om efter en anden dansepartner, for har vi egentlig brug for vores forbrug? Det sætter en ny udstilling i Kolding fokus på.

Du kan opleve udstillingen “Forbrug | Brug for” på Banegårdspladsen i Kolding fra torsdag 24. november og året ud. Den er gratis og åbner på dagen, Kolding Kommune kalder Grøn Torsdag, der er et alternativ til Black Friday, årets helt store handelsdag.

Udstillingen konfronterer dig med de store mængder affald, vi hver dag producerer i Danmark og i Kolding. Du får mulighed for at få et godt indblik i affaldsforbruget gennem fotos, affaldsfyldte metalstativer og plancher med fakta.

Hvis du altså tør.

Hver dansker producerer i gennemsnit 814 kilo affald hvert år, og tallet stiger. Det forbrug giver danskerne en europæisk topplacering i affaldsmængder. Til sammenligning producerer vores naboer i Sverige og Tyskland henholdsvis 431 og 628 kilo per indbygger per år.

Hvis vi skal fravriste os topplaceringen, er der heldigvis mange ting, hver enkelt borger kan gøre. Hvilke muligheder der er, giver udstillingen flere bud på. Når du er blevet mæt af fakta og affald, er tiden inde til at vende forbruget på hovedet – vende om – og se udstillingen fra den anden side. Denne side giver håb og brugbare råd til, hvad vi hver især kan gøre for at mindske vores forbrug. Det er ikke for sent, og det skal også nok blive jul igen i år, lyder det i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel