Se den første scene fra Hvidstengruppen II her

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 23 november 2021
Opdateret 23/11/21 16:59
Foto: Nordisk Film.

Kun en måned er der til, at en af årets mest ventede danske film kan opleves i biograferne landet over.

Den 25. december er der premiere på Anne-Grethe Bjarup Riis’ storfilm Hvidstengruppen II – De efterladte, og nu får danskerne mulighed for at få en forsmag på, hvad der venter, når Regner Grasten Film og Nordisk Film Distribution offentliggør filmens første hele scene.

Det er den 30. juni 1944 og oprøret, og generalstrejken er brudt ud i København på grund af henrettelserne af de otte mænd fra Hvidstengruppen. De to Fiil-søstre Tulle og Gerda sidder i Vestre Fængsel og venter på at bliver ført til Tyskland.

Men der er ingen vand, og Tulle, Gerda og de andre kvindelige fanger må grave deres eget das over for de tyske vagter. Tulle kan ikke lade være med at provokere og viser sit mod over for den tyske overmagt.

Handlingen

Hvidstengruppen II – De efterladte starter, hvor Hvidstengruppen sluttede. Samme dag. Filmen følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun.

Du kan følge Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

Se den første hele scene fra filmen nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel