Kolding Netavis

Satirefiguren Pelle besøger Kolding

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 24 januar 2022
Opdateret 24/01/22 15:31

Foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet står bag showet med Trine Gadeberg søndag den 30. oktober.

Med over ni millioner visninger på Facebook og Youtube samt optrædener i landets revyer gæster Trine Gadebergs populære satirefigur Pelle søndag den 30. oktober klokken 15 Comwell Kolding Teater med showet “Verden ifølge Pelle”. Det sker med foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet som arrangør.

I 2020 fik revyfiguren Pelle sit helt store gennembrud på sociale medier, da hans nytårstale fik over tre millioner visninger og 70.000 delinger på Facebook. Harsk samfundskritik og -satire strømmer gennem den populære ”fem og en halv-år gamle” Pelle, når han med sit barnesprog gengiver de samtaler, han overhører sine forældre have om alt fra coronaregler, fodbold og påske til krigen i Afghanistan.

Politisk satirisk udtryk

Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk – og med et glimt i øjet sætter Gadeberg fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner.

-Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves og ikke mindst, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til, fortæller Trine Gadeberg i en pressemeddelelse.

Men Pelle er ikke helt alene. Til showet har han selskab på scenen. Alle rollerne spilles af Trine Gadeberg, og publikum kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger, neurotiske Jannik Snoghøj, som bor på samme vej som Pelle, der er stærkt præget af tvangstanker og tager sin temperatur dagligt – og selvfølgelig Pelles teenagestoresøster Liza, hvis utallige konflikter er en daglig undren for Pelle, som forsøger.

Billetter købes via www.billetten.dk eller på tlf: 7020 2096.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel