Kolding Netavis

Samarbejdet bliver endnu bedre om kommunens folkeskoler

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Kolding Kommune har fået tilsagn om 4,8 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til at udvikle samarbejdet omkring kommunens folkeskoler. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kolding Kommune har fået tilsagn om 4,8 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til at udvikle samarbejdet omkring kommunens folkeskoler.

Kolding Kommunes folkeskoler har skabt flotte resultater på elevernes faglige udvikling og trivsel over de seneste år. Disse positive resultater vil Kolding Kommune nu bygge videre på gennem et nyt projekt, kaldet ’Fælles Om Ledelse’, oplyser Kolding Kommune.

Målet er at skabe et tættere samspil mellem skolerne på en række forskellige områder, så skolerne endnu bedre kan understøtte elevernes udvikling.

Skoleledelserne og forvaltningen ønsker at styrke dette arbejde ved i højere grad at være fælles om opgaven gennem bl.a. videndeling på tværs af matrikler, fokus på læringsledelse og et fælles sprog, så skolevæsnet samlet set både organisatorisk og ledelsesmæssigt opnår øget fleksibilitet til gavn for enkelte elevs læring, udvikling og trivsel.

Der vil bl.a. blive arbejdet med øget anvendelse af data i skolernes løbende udvikling, mere systematisk og struktureret videndeling mellem skolerne, mere læring i ledelsesteams og distribueret ledelse, så beslutningerne i højere grad bliver taget tæt på eleverne og ud fra de lokale forhold.

Disse indsatser vil give et mere udviklingsorienteret skolevæsen, som bygger på de fire politiske ambitioner og det nye fælles Børne- og Ungesyn i Kolding Kommune.

Projektet har fået tilsagn om støtte på 4,8 mio. kr. fra A. P. Møller Fonden og projektet forventes afsluttet i juni 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel