Connect with us

112-stof

Sådan undgår du ubudne gæster i sommervarmen

Offentliggjort for

den

Foto: Holger Kraft/Pixabay (Modelfoto)
Foto: Holger Kraft/Pixabay (Modelfoto)

Sommervejret er lig med boliger, der er nemme mål for ubudne gæster, fordi mange glemmer at låse døre og lukke vinduer.

Sommeridyllen er nået til Syd- og Sønderjylland, hvor der bliver grillet i haverne og på terrasserne.

Det er dog ikke blot borgerne, der glæder sig over det gode vejr. Det gør indbrudstyve desværre også, da sommerperioden er lig med boliger, der er nemme mål for ubudne gæster. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

-Mange glemmer at låse yderdørene og lader vinduerne ud mod vejen stå åbne, mens de er ude og nyde sommervarmen i haven, pointerer vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Man kan risikere at få ubudne gæster

Han medgiver, at det kan være irriterende at skulle låse og lukke efter sig. Men det giver på alle måder god mening. For ellers risikerer man at invitere en tyv indenfor.

-En indbrudstyv kan hurtigt scanne en villavej for mulige mål. Kan man se udefra, om der er værdifulde genstande i et værelse eller i entreen? Er der uhindret adgang? Hvis ja, så er der ikke langt fra tanke til handling, og få sekunder efter er tyven på vej videre med sit trofæ, pointerer Christian Østergård.

Han understreger desuden, at der er stor forskel på, hvad indboforsikringen dækker, alt efter om yderdøre og terrassedøre er låste, og vinduerne er forsvarligt lukkede.

-Der kan for eksempel være tale om, at forsikringen ikke dækker stjålne smykker og kontanter m.m., hvis tyven nemt er kommet ind. I disse tilfælde er der nemlig tale om såkaldt simpelt tyveri og ikke indbrud i forsikringsmæssig forstand. Reglerne fremgår af den enkelte forsikringspolice, forklarer vicepolitiinspektøren.

Sikkerhedsbeslag/børnesikring er ikke nok

Mange sætter et sikkerhedsbeslag/børnesikring på døre og vinduer, hvorefter de lader dem stå åbne i varmen. Men Christian Østergård advarer om, at det ikke nødvendigvis (slet nødvendigvis, så står det skarpere) er nok til at holde indbrudstyven på afstand.

-Et sikkerhedsbeslag/børnesikring er naturligvis bedre end ingenting. Men en ferm indbrudstyv kan nemt og hurtigt lirke haspen af. Og i disse tilfælde er der også tale om simpelt tyveri, hvor forsikringsselskabet udelukkende dækker tabet i begrænset omfang, fremhæver Christian Østergaard.

Han anbefaler i stedet, at boligejerne investerer i solide vindueslåse, som forsikringsselskaberne har godkendt

Gode råd til dig, der er hjemme

Aftal med naboerne, at du kigger efter deres hus og holder øje med kvarteret, mens de er væk. Brug Nabohjælps-App’en som et nyttigt værktøj.

Sørg for, at affaldscontaineren er kørt på plads, efter at den er tømt, at postkassen ikke er fuld, og at der er lidt frisk vasketøj på tørrestativet og lidt legetøj i haven. Selv små ting kan overbevise en tyv om, at der er nogen, selvom nabohuset er alene hjemme i ferien. Erfaringer fra udlandet viser, at op imod hvert fjerde indbrud bliver forhindret, fordi nabohjælpernes indsats betyder, at tyven vælger området fra.

Møder du nogen, du ikke kender, i kvarteret, så sig ”hej” og spørg, hvem de søger, og om de har brug for hjælp. En tyvs største frygt er at blive genkendt, så derfor bryder han sig ikke om at blive kontaktet.

Gode råd inden du selv pakker kufferten

Fortæl ikke tyven, at du er væk

Lad være med at fortælle om rejseplanerne på Facebook, læg ikke et foto af frokosten på terrassen i sommerhuset på Instagram og fortæl ikke på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele minderne til du er kommet hjem, for tyven læser måske også med.

Er din stue et udstillingsvindue?

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?
Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.

Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

Er der mon nogen hjemme?

Lidt opvask i køkkenet, vasketøj på snoren, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie – og kan gøre, at tyven vælger dit hjem fra.

Gemmeleg for tyven

Tænk over, hvor du opbevarer smykker og andre værdier i dit hjem.
Rigtig mange gemmer smykkerne i soveværelset eller på badeværelset. Og det ved tyven, når han bryder ind.

Find derfor et nyt opbevaringssted allerede i dag!

Hjælp ikke tyven med at bryde ind

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.

Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med – mere avanceret værktøj skal der ikke til.

Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

112-stof

Politi leder efter ejer af guldsmykker

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Syd- & Sønderjyllands Politi.

Guldsmykker i unikke æsker og en pose fra Libanon formodes at stamme fra indbrud i eller omkring Ribe.

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter ejerne af nogle specielle smykker.

Politiet i Ribe fandt onsdag den 13. oktober smykkerne på en adresse i byen i forbindelse med efterforskning af en anden sag. Kvinden på adressen erkendte, at smykkerne ikke var hendes, men kunne ikke fortælle hvor de kom fra. Politiet formoder, at smykkerne stammer for indbrud i Ribe by eller omegn og leder nu efter ejerne.

Smykkerne var opbevaret i to unikke æsker og lå i en pose, der har vist sig at stamme fra virksomheden Elias Silver Jewlery fra Libanon.

Blandt smykkerne er to vielsesringe, hvori der står Lene og Kjeld og en dato, en lille fe amulet i guld, en sort perlekæde og et lettere ødelagt armbånd der har en speciel porcelæns medaljon.

Oplysninger om smykkerne kan gives til Syd- og Sønderjyllands Politi på 114.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

61-årig mand dømt for underslæb

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 61-årige blev dømt for at have begået underslæb, mens han var formand og kasserer på Give Nærradio. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Den 61-årige mand modtog dommen.

Retten i Kolding har idømt en 61-årig mand fra Herning 10 måneders betinget fængsel med vilkår om udførelse af 150 timers samfundstjeneste.

Den 61-årige blev dømt for at have begået underslæb i perioden fra december 2013 til oktober 2019, da han i en rolle som formand og kasserer for Give Nærradio uberettiget havde brugt 426.803,30 kr. fra foreningens bankkonti.

Han tilstod alt bortset fra ét forhold, der omhandlede et beløb på 8000 kr., hvilket han dog også blev dømt for.

Den 61-årige modtog dommen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

27-årig mand mister kørekortet for evigt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Pixabay (Modelfoto)

Det er usædvanligt, at bilister får frakendt førerretten for bestandigt, men en 27-årig mand har så mange og så alvorlige forseelser på samvittigheden, at det blev dommen.

En 27-årig mand fra Tønder kommune er i dag, onsdag, ved Retten i Esbjerg blevet frakendt sin førerret for bestandigt, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi.

Samtidig er han idømt en fællesstraf for en meget lang række forseelser på i alt to år og seks måneders fængsel.

På færdselssiden drejer det sig blandt andet om uden førerret i marts 2020 at have kørt særligt hensynsløst i en bil i Bramming. Han var påvirket af amfetamin. Da en patrulje forsøgte at standse ham, kørte han i stedet videre med høj fart mod færdselsretningen i en ensrettet gade, så flere fodgængere måtte undvige og andre bilister også undvige for ikke at blive ramt. Kørslen sluttede mod en husmur på Storegade i Bramming.

I februar i år kørte han narkopåvirket ved Bramming. Her kørte han over i den modsatte vejbane og ramte en modkørende bil. Begge biler blev slynget rundt, og føreren af den modkørende bil fik mange alvorlige kvæstelser, som muligvis medfører varige mén.

Den 27-årige blev desuden dømt for en lang række forskellige forhold såsom 13 narkokørsler uden førerret, andre alvorlige overtrædelser af færdselsloven, tyveri, hæleri, brugstyveri, indbrud med videre.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Beredskabet på øvelse

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Statister spillede tilskadekomne ved øvelsen. Foto: H.E. Haulrich.

Der var tale om en øvelse.

Torsdag var der øvelse ved Energinet i Egtved. Her trænede politi, brandvæsen sammen med ambulancer og lægebil.

Ved øvelsen deltog Energinet, Trekantområdets Brandvæsen, Region Syddanmark, Sydøstjyllands Politi og flere frivillige, der blandt andet spillede tilskadekomne under et fiktivt opstået uheld.

Øvelsens formål var, at træne beredskaberne og Energinets personale, så alle er klar og klædt på til at kunne håndtere en eventuel hændelse.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Politiet søger hjælp: Mand opsøgte børn på en legeplads

Offentliggjort for

den

Forfatter:

To mindreårige børn blev kontaktet af en mand, der opfordrede dem til at forlade legepladsen og komme ud på fortovet til sig. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En 30 – 35 årig mand kontaktede to mindreårige børn på en legeplads og opfordrede dem til at komme ud på fortovet til sig. De to børn tog dog ikke imod opfordringen.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på hjælp fra borgerne i forbindelse med efterforskningen af en hændelse på legepladsen, der tilhører Gråsten Skoles skolefritidsordning, Degnevænget i Gråsten.

Hændelsen fandt sted tirsdag den 28. september klokken 14.00.

Her blev to mindreårige børn kontaktet af en mand, der opfordrede dem til at forlade legepladsen og komme ud på fortovet til sig.

De to børn tog dog ikke imod opfordringen.

Signalement

Signalement af manden, der henvendte sig til børnene:

• Mand
• 30 – 35 år
• Mørk hud
• Cirka 165 – 170 centimeter høj
• Iført blå sixpence (flad, blød kasket) og grøn jakke

Forhøringer

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker sagen og gennemfører blandt andet forhøringer, hvor betjente kontakter borgere i området for at få oplysninger, der kan være af gavn for efterforskningen.

Politiet håber desuden at komme i kontakt med borgere, der var i nærheden af legepladsen, da manden opsøgte børnene, eller som genkender manden ud fra signalementet. De kan kontakte Servicecentret på telefon 1-1-4.

Der er på nuværende tidspunkt intet, som viser, at manden har villet gøre børnene noget ondt, men omvendt skaber en sådan hændelse naturligvis bekymring. Og vi opfordrer derfor også personen til selv at kontakte politiet for at få talt hændelsesforløbet igennem.

Ikke sammenhæng med anden sag

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker desuden fortsat en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse for nyligt mod en 15-årig pige i Gråsten.

Politiet ser umiddelbart ikke nogen sammenhæng mellem de to hændelser, men på baggrund af anmeldelserne har vi besluttet at øge den tryghedsskabende patruljering i Gråsten.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler