Kolding Netavis

Så mange ferier skylles ud i toilettet på grund af dårlig mave

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Danmark
At et stort antal danskere hvert år døjer med maveproblemer på sommerferien, kan oftest spores tilbage til enten personlig hygiejne eller den mad vi indtager. Pressefoto.

Hvert år får tusindvis af danskere ødelagt én eller flere feriedage af dårlig mave. Det viser en ny undersøgelse.

Ferie, fred og idyl er hvad de fleste håber på, når der står sommerferie i kalenderen. Desværre bliver de planer afbrudt for tusindvis af danskere, der i stedet får ødelagt feriedage af dårlig mave og utallige ture på toilettet.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige. Her svarer hver fjerde af de adspurgte, at de har oplevet at få ødelagt én eller flere feriedage, som et resultat af dårlig mave.

Et rejseproblem som i mange år har været utroligt udbredt, forklarer chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.

-Selvom det er nærliggende at tro, at eksempelvis aflyste fly og ridser i lejebilen er de mest typiske skader i forbindelse med ferie, så ser vi hver sommer, at dårlig mave er en af de hyppigste enkeltstående ferieskader. Dårlig mave kan ofte kræve lægebesøg og brug for medicin eller i værste tilfælde gøre, at man ikke kan rejse hjem, og i stedet skal have hjælp af sin rejseforsikring til at booke ekstra overnatninger og en ny hjemrejse. Hvis man ikke har rejseforsikring, er det en udgift man står helt alene med, fortæller Louise Hertzum Andersen i en pressemeddelelse.

At et stort antal danskere hvert år døjer med maveproblemer på sommerferien, kan oftest spores tilbage til enten personlig hygiejne eller den mad vi indtager. Det kan være anderledes mad, som vi ikke er vant til, eller en buffet der har stået lidt for længe i den sydlandske varme.

-Generelt er der flere ting, man kan gøre, for at forsøge at undgå ubehagelige maveproblemer på sin rejse. Det er blandt andet at være ekstra opmærksom på sin hygiejne, når man bevæger sig rundt i miljøer, man ikke er vant til. Og så skal man måske også tænke lidt ekstra over, hvad man spiser, og hvordan det er blevet opbevaret og tilberedt, forklarer Louise Hertzum Andersen.

Hvis man oplever at blive så syg på sin rejse at man ikke kan deltage i forudbetalte aktiviteter, kan man kontakte sin rejseforsikring og ofte få kompensation for de mistede rejsedage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel