Så slår det igen gnister over skinnerne

Tirsdag 07. Januar 2020 17:36 593
Skinneslibetoget kører traditionen tro kører i årets begyndelse, og her både larmer det og slår gnister. Foto: Peter Elmholt/Banedanmark. Skinneslibetoget kører traditionen tro kører i årets begyndelse, og her både larmer det og slår gnister. Foto: Peter Elmholt/Banedanmark.

Første gang natten mellem 8. og 9. januar.

For at togtrafikken kan glide uden problemer, skal skinnerne naturligvis også vedligeholdes. Det sker, når skinneslibetoget traditionen tro kører i årets begyndelse, og her både larmer det og slår gnister, skriver netavisen Sebro Press.

I år lægges der ud - og afsluttes - i Syd- og Sønderjylland. Slibetoget kører mellem en og ni gange på samme strækning for at fjerne rifler og bølger på skinnerne, og det sker om natten med henblik på, at genere togdriften mindst muligt.

- Efter at skinneslibetoget har gennemkørt en strækning, vil der være færre vibrationer i sporet fra togene. Det betyder, at der går længere tid imellem, at det er nødvendigt at justere sporet og udskifte skinner, sveller og skærver, siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark.

Her i lokalområdet kører skinneslibetoget mellem Vamdrup og Rødekro natten mellem 8.- 9. januar. Vamdrup-Kolding. 11.-12. januar. Lunderskov-Taulov. 12.-13. januar og igen på strækningen. Vamdrup – Vojens natten mellem 18.-19. februar.

Dagtimerne bliver brugt til at rengøre toget.

Tags