Rumæner idømt fængsel og udvisning

Fredag 14. Februar 2020 16:36 511
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En 49-årig mand blev dømt for i alt 15 forhold begået i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har i runde tal været 100.000 kroner.

En 49-årig mand, rumænsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel og udvist med et indrejseforbud på seks år for flere tilfælde af tricktyveri, databedrageri af dankort m.m. samt tyveri. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i perioden mellem marts 2017 og november 2019 i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

Tricktyverierne har fundet sted i dagligvarebutikker, mens tyverierne blandt andet er gået ud over tøjbutikker.

Den 49-årige har tilstået i fuldt omfang.

Ved fastsættelse af straffen har retten lagt vægt på antallet af forhold, at den 49-årige bevidst har opsøgt ældre mennesker i forbindelse med tricktyverierne, og at manden må anses for at være rejst til Danmark mindst seks gange i perioden med det formål at begå kriminalitet.

Anholdt nær grænsen

Den 49-årige blev anholdt den 29. oktober nær grænsen af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Og det er således også UKA Vest, der på vegne af en række andre politikredse har efterforsket sagen.

Der er tale om den anden dom i sagen. I december blev en rumænsk medgerningsmand idømt 40 dages fængsel og udvisning for et mindre antal forhold, begået sammen med den 49-årige.

Tags