Kolding Netavis

Robot-virksomhed rykker fra Vejle til Kolding

3D-miljøet hos IBA Nexttech i Kolding vokser yderligere, når robotvirksomheden Lead Robotics meget snart flytter indenfor.

Robot-virksomheden Lead Robotics flytter fra Vejle til Kolding. Flytningen kommer til at betyde et endnu tættere samarbejde med IBA Nexttech, som i forvejen er leverandør af 3D-printede værktøjer til de robotarme, virksomheden importerer fra Kina.

Lead Robotics får nemlig adresse i samme bygning i Trindholmsgade, hvor også IBA Nexttech har til huse med sin omfattende maskinpark inden for 3D-print.

-Vi har i flere år haft et tæt samarbejde med IBA Nexttech og vil gerne være en del af det miljø, som knytter sig til huset, fortæller André Nørgaard, som er head of sales hos Lead Robotics.

Der er som udgangspunkt tale om åbningen af nyt salgskontor, hvorfra de importerede robotarme – og de tilhørende, 3D-printede værktøjer – sælges til virksomheder over hele landet. Her plukker og stabler robotterne typisk for enden af en pakke- eller produktionslinje.

Men André Nørgaard fortæller, at foruden salgsarbejdet ser Lead Robotics også frem til at blive en del af husets helt unikke miljø, når det gælder viden om og brug af 3D-print.

Til gavn for studerende

Det er et miljø, som får yderligere vokseværk, når IBA Erhvervsakademi Kolding efter sommer åbner landets første uddannelse indenfor Industriel 3D-print. Her vil en del af undervisningen nemlig foregå i lokalerne hos IBA Nexttech.

-Vi kommer til at stille robotter til rådighed for IBA’s uddannelse, og vi vil gerne være med til at bringe en teknisk forståelse ind, sådan at de studerende oplever, at 3D-print er noget, som foregår ude i industrien, og ikke kun er noget, man simulerer i et klasselokale, siger André Nørgaard.

Han bliver selv en fast del af kontoret i Kolding, men han forudser, at det også er nødvendigt at trække ingeniører indenfor, når det vil give mening i forhold til undervisningen på den nye uddannelse.

-Vi har selv brug for nyuddannede, som har en forståelse for brugen af 3D-print i industrien, og derfor vil vi også gerne bidrage til undervisningen og miljøet hos IBA Nexttech. Samtidig er det et hus, som får mange erhvervskunder på besøg, og det er et netværk, der også attraktivt for os at blive en del af, siger André Nørgaard.

Teknologier er i samspil

Hos IBA vækker det glæde med den nye nabo. Lead Robotics bliver en vigtig brik i det miljø, man er ved at opbygge, fortæller Karsten Friis Hansen, der er direktør for IBA Nexttech:

-De moderne teknologier lever jo ikke i en boble hver for sig. De samarbejder og kommunikerer med hinanden. Det gælder for eksempel, når vi taler robotter, 3D-printere og moderne scannere, og det kommer vi til at vise rent fysisk her i huset, sådan at de studerende i praksis får mulighed for at eksperimentere med alle dele af processen.

Foruden Lead Robotics har IBA Nexttech også et samarbejde med PLM Group, som har opstillet moderne udstyr til at 3D-printe. Og Karsten Friis Hansen har en forventning om at indgå aftaler med andre virksomheder, der arbejder med beslægtede teknologier.

-Vi vil opbygge et komplet miljø, hvor man oplever, at teknologierne hænger sammen. IBA’s studerende skal selv i praksis kunne lege med alle mulighederne, for det giver dem den erfaring, man bagefter har brug for ude i industrien, siger IBA-Nexttech-direktøren.

Frem til sin flytning i løbet af få uger holder Lead Robotics stadig til i Dandy Business Park i Vejle.

Del denne artikel