Kolding Netavis

Robin Hood – Eventyr i Sherwood

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Gudmund Thai.

Vi er mange der som børn i fantasien har fulgt Robin Hood og hans mænd rundt i Sherwoodskovene. Legenderne om Robin Hood og alle hans bedrifter er blevet næret af bøger og flere film.

Nu har Folketeatret sat eventyrene om Robin Hood i scene og gæster Kolding Teaterforening med familieforestillingen ”Robin Hood”. Forestillingen, der sprudler af fest og farver, vises på Comwell Kolding Teater.

Det er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige. Der er både eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over social ulighed på spil i Robin Hood, og mange af de elskede figurer og scener, som vi husker er også med: Den ikke helt så fromme Broder Tuck, den stærke Lille John, som er mester i stokkekamp, Sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige Prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, Kong Richard, og ikke mindst Lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

Men ikke alt er ved det gamle, for kvinderne omkring denne kække bande af drenge slår mindst lige så godt fra sig som drengene, som de er overlegne i både kløgt, mod og bueskydning. Det er også kvinderne, der spiller en afgørende rolle, da Robin Hoods sans for livets uretfærdighed vækkes. Vi oplever Robins udvikling fra ubekymret drengerøv til bevidst, ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets uretfærdigheder. Hvis vi ikke hjælper hinanden, er vi ilde stedt.

Vi kender historien, men denne Robin Hood overrasker med en befriende, humoristisk og musikalsk teaterleg og spilles af et stjernecast anført af Christopher Læssø som Robin Hood og Emilie Rasmussen som Lady Marian.

På scenen ser vi desuden Jesper Riefenstahl, Josefine Tvermoes, Mathias Sprogøe Fletting, Morten Christensen, Magnus Bruun samt 3 musikere. Ken Ludvig eer dramatikeren og for instruktionen står Frede Guldbrandsen.

“Robin Hood” kan opleves tirsdag den 14. februar klokken 17. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel