Torsdag, 17. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Illustration: Ferdi Rizkiyanto Affaldsindsamlingen er en dag, hvor frivillige borgere går ud og gør en fælles indsats mod affald i naturen. Illustration: Ferdi Rizkiyanto Affaldsindsamlingen er en dag, hvor frivillige borgere går ud og gør en fælles indsats mod affald i naturen.

Ren Dag 2019: Kolding deltager igen

Skrevet af  26-01-2019- 08:03:48

Kolding Kommune deltager igen i år i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling. Her indsamler skoler og daginstitutioner samt tusindvis af borgere øldåser, cigaretskod, plastikposer og meget mere affald i naturen ind.

Ren Dag 2019: Søndag 31. marts stimler borgere ud i hele Danmark med sække fra Danmarks Naturfredningsforening til sortering af affald, de finder i naturen. Skoler og daginstitutioner jagter skidt og skrald i dagene 25.-29. marts, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Kolding Kommune bakker op og hjælper med at sprede budskabet om Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamlingsdag, og som vi kalder det – Ren Dag. Det er et godt initiativ, og resultatet heraf kan virkelig ses i gadebilledet, siger skov- og landskabsingeniør Lars Termansen Barsballe fra Vej og Park, Kolding Kommune.

Danmarks Naturfredningsforening hjælper med affaldssække

Når et hold tilmelder sig på affaldsindsamlingen.dk, bliver holdet registreret, og Danmarks Naturfredningsforening sender sække ud til affaldet. Kolding Kommune vil gerne bakke op med et økonomisk tilskud og information om, hvordan affaldet skal sorteres, og hvordan man kommer af med det.

- Vi vil gerne hente det indsamlede affald på privatadresser, og Renovation vil gerne yde økonomisk støtte, så det er muligt at nyde lidt morgenbrød og en kop kaffe eller en pølse og vand til frokost, fortæller Lars Termansen Barsballe og fortsætter:

- Så vi opfordrer derfor arrangørerne af hvert indsamlingshold i Kolding Kommune til også at tilmelde sig på kolding.dk/rendag2019.

Optælling af dåser og cigaretskod

Hvert år tilskynder Danmarks Naturfredningsforening borgerne at sortere dåser for sig selv, så det er nemmere at tælle dem. Men i år sætter de også fokus på de millioner af cigaretskod, der hver dag havner i naturen, så de opfordrer også til at sortere cigaretskod for sig selv, så de også kan optælles.

- Mange indsamlere vil sikkert blive overraskede over, hvor mange cigaretskod de finder. En undersøgelse har nemlig vist, at der havner flere millioner skod på gaden og i naturen hver dag. Så i år vil vi gerne både tælle dåser og cigaretskod, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30