Kolding Netavis

Rema 1000 køber hovedparten af Aldi’s danske aktiviteter

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Aldi er snart fortid i Danmark. Rema 1000 Danmark køber 114 af Aldi Danmarks 188 butikker. Resten lukkes eller sælges. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Aldi har besluttet at trække sig fra det danske marked og indgået en aftale med Rema 1000 Danmark, der køber 114 af Aldi Danmarks 188 butikker. Aldi lukker eller sælger de øvrige butikker fortløbende i løbet af 2023.

Beslutningen om at forlade det danske marked er truffet som led i Aldi Nord Group of Companies’ transformationsstrategi med henblik på at fokusere indsatsen på de øvrige otte europæiske markeder, hvor Aldi oplever stærk vækst, skaber bedre resultater og ser et langsigtet potentiale.

Den europæiske discountkæde har derfor indgået en betinget aftale med Rema 1000 Danmark, der er en del af Reitan Retail, om overdragelse af 114 danske Aldi-butikker. Transaktionen er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Omkring 1.600 af ldi Danmarks ca. 2.800 medarbejdere vil overgå til Rema 1000 som led i transaktionen, der omfatter medarbejderne i de 114 butikker og på logistikcentret i Kolding samt lastbilchaufførerne fra Aldis tre danske logistikcentre.

Logistikken til butikkerne vil blive integreret i Rema 1000s eksisterende logistik, og de tre logistikcentre vil blive nedlagt i den nuværende driftsform. Medarbejderne i Kolding vil blive tilbudt ansættelse på Rema 1000s nuværende lagre i Vejle og Horsens.

I Kolding har Aldi en butik på Haderslevvej samt en butik på Lyshøj Allé i Strandhuse. Hvorvidt disse butikker bibeholdes som Rema 1000 eller ikke er blandt de butikker, som Rema 1000 overtager, er ikke oplyst.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen eller øvrige betingelser i aftalen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel