Kolding Netavis

Privat fødeklinik i Kolding: SF siger nej tak

Annette Blynel (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Annette Blynel (SF), gruppeformand og medlem af Regionsrådet, Region Syddanmark, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Så har det borgerlige flertal i regionsrådet, Venstre, Konservative, Nye Borgerlige, DF og Radikale, i Region Syddanmark besluttet sig for, at der skal oprettes en privat fødeklinik i Kolding. Udbudsmaterialet er klart.

En privat leverandør får nu lov til at etablere sig og tage imod op til 240 fødsler. Altså kun, hvis det hele går godt. Hvis noget går skævt skal den offentlige fødeafdeling på Kolding sygehus stå parat til akut hjælp.

Sådan er det altid; de private bliver godt betalt kr. 23.000 pr. fødsel – for den ukomplicerede indsats. Bliver det besværligt eller kompliceret, skal det offentlige tage over.

Til sammenligning modtager den offentlige fødeklinik 13.000 kr. pr. fødsel. Hvem er det nu, der altid siger ”mest sundhed for pengene” – nå ja, det er jo Venstre. Det gælder så bare ikke, når de private aktører står klar i startboksen for at levere dyr sundhed.

SF vil meget gerne have valgfrihed til de fødende forældre. Så en fødeklinik til de ukomplicerede fødsler er helt ok, blot mener vi, det skal være i offentligt regi.

Det er altid det offentlige personale, der skal stå standby og klare alle situationer. SF mener naturligvis der skal sikres gode afvekslende arbejdsopgaver til vores dygtige jordemødre og læger. Det får vi kun, hvis ALLE former for fødsler sker på vores offentlige klinikker. Det giver afveksling og erfaring.

Regionsrådet har netop tilført flere ressourcer og bevilget penge til ombygning på vores fødeafdeling i Kolding. Der oprettes sansefødestuer og eneværelser til forældrene. Der sikres absolut gode forhold til de fødende.

Aktuelt er der fald i antal fødsler, så der er mulighed for at ”spare penge” i det offentlige og tilføre til det private. Og nå ja, vi skal også lige huske, at vi kun har den samme gruppe af læger og jordemødre, som det offentlige har uddannet og kompetenceudviklet. Måske tiltrækkes de af mere rolige arbejdsforhold i det private – med ledige stillinger til følge i det offentlige. Det er rigtig skidt – behøver jeg sige, at SF naturligvis stemte imod denne beslutning.

Tagget med:
Del denne artikel