Kolding Netavis

Prinsesse gæster folkemøde

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Prinsesse Benedikte deltager i Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj. Foto. Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Prinsesse Benedikte deltager i Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj ved Skanderborg. Det sker i anledning af 100-året for Genforeningen med et års forsinkelse som følge af coronapandemien.

Det bliver med royalt besøg, når Folkemødet på Ejer Bavnehøj finder sted lørdag den 22. august efter et års udsættelse som følge af coronapandemien. Prinsesse Benedikte gæster folkemødet fra klokken 12.15 og modtages her af Frands Fischer (S), Skanderborgs borgmester, og Peter Skov-Jakobsen, formand for Grænseforeningen og biskop i Københavns Stift.

Prinsesse Benedikte vil i løbet af dagen bl.a. tage del i plantningen af et lille træ, der er et skud af Kongeegen ved Jægerspris, der er næsten 2000 år gammel. I plantningen deltager også borgmester Frands Fischer og Anna Margrethe Andersen, der er formand for Grænseforeningen for Skanderborg og Omegn. Forinden vil Nils Sættem, skovrider og direktør i Kong Frederik den Syvendes Stiftelse, fortælle om Kongeegens historie.

Starter med friluftsgudstjeneste

Folkemødet indledes kl. 11 med friluftsgudstjeneste ved Henrik Wigh-Poulsen, biskop i Aarhus Stift og kongelig konfessionarius. Undervejs taler Henrik Dam Kristensen (S), formand for Folketinget, og Flemming Meyer, formand for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), mens Hjemmeværnets Musikkorps og violinist Kim Sjøgren står for den musikalske underholdning. Det oplyser Grænseforeningen.

Dagen byder også på fællessang ved pianist Marianne Hougaard og bassist Jens Jefsen, opvisning ved Hedensted Gymnastikforening samt folkedans med dansere fra både Skanderborg og Sydslesvig.

Folkemødet er gratis og finder sted ved Ejer Bavnehøjtårnet, der blev indviet i 1924 og er Danmarks største monument for Sønderjyllands genforening med Danmark.

Grænseforeningens Folkemøde på Ejer Bavnehøj er arrangeret af Grænseforeningen for Skanderborg og Omegn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel