Presset oplevelsesbranche står sammen for overlevelse

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Brancheorganisationen af Danske Festudlejere holder udstilling og generalforsamling i Forum Kolding Bramdrupdam. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Ovenpå to hårde corona-år, hvor man også har ændret på lovgivningen, er det en samlet brancheorganisation af Danske Festudlejere, der i morgen, lørdag, holder udstilling og generalforsamling i Forum Kolding Bramdrupdam.

Danske Festudlejeres generalforsamling starter med et stormøde, hvor folketingspolitikerne Bjarne Laustsen (S), Erling Bonnesen (V) og Eva Kjer Hansen (V) kommer for at give en status på den politiske situation og forventninger til de kommende år.

Brancheorganisationen havde fokus på tematikker som: ”Én fest – én ansøgning?”, ”Revision af bygningsregulativet” og ”Afvikling af administrativt bøvl” I stedet bliver det især overskrifter som: ”Nye tider på vej for festarrangører i 2022?”.

-Vi troede, at det værste var overstået med corona. Nu står en krigstrussel i Østeuropa også som en stor skygge for den kommende sæson. Som organisation er vi nød til at være på forkant, så en stor del af eventmødet kommer til at have fokus på, hvilke konsekvenser den politiske situation får – og hvordan vi bedst dækker os ind, fortæller konsulent for Danske Festudlejere, Heine Pedersen.

Pr. 1. marts udløb de støtteordninger, der har været etableret. Det politiske fokus de seneste par år har ikke været på at finde langvarige løsninger for branchen, så med den nye udvikling, skal generalforsamlingen også bruges til at samle og sikre branchens overlevelse gennem fortsat udvikling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel