Præsidentvalg i Kolding Kommune?

Onsdag 16. September 2020 05:09 158
Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto. Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), fællesledelsesformand for S i Kolding og byrådskandidat, Borgergade 4, st. th. 6000 Kolding.

Hvem siger at kommunalpolitik er kedeligt? Ikke i Kolding i hvert fald. De mange kandidater, der melder sig på banen til det kommende kommunalvalg, er et udtryk for, at der er masser af udfordringer i Kolding Kommune, og at den måde kommunen er blevet ledet på, ikke er god nok.

Jeg hilser alle kandidater velkommen og glæder mig til en spændende valgkamp. Jeg håber dog, at valgkampen kommer til at handle om reel politik og ikke blot om personer.

Lige nu har JydskeVestkysten travlt med, at få det til at handle om en præsidentvalgkamp mellem Villy Søvndal og Eva Kjer Hansen. Politik er mere end personer og er større end enkeltpersoner; for eksempel Kolding Kommunes fremtid. Det er naturligvis vigtigt at have stærke, dygtige kandidater, men det er endnu vigtigere at finde ud af, hvad kandidaterne vil med kommunen. Det er et problem, hvis individuelle politiske ambitioner kommer til at stå over politisk substans.

Med lidt over et år til valget, er alle partier ved at positionere sig. Der er kamp om den attraktive borgmesterstol og de 25 pladser i byrådet. Heldigvis er borgerne ikke nemme at narre. De gennemskuer, hvis noget er lidt for smart.

Min opfordring er blot, at det er nu vi har muligheden. Muligheden for at ændre noget, hvis vi ikke er tilfredse. Muligheden for at lytte, snakke og debattere om fremtidens Kolding Kommune, og hvad det er for en kommune, vi vil bo i.

Selvom der er nogen, der får det til at fremstå som en præsidentvalgkamp og enkeltpersoner, så er der rigtig mange dygtige kandidater på tværs af forskellige partier. Kandidater som ikke skal glemmes, men som der også skal være plads til i en politisk debat.

I Danmark har vi heldigvis ikke tradition for to parti system. Det har vi ikke, fordi to parti systemer er præget af polarisering og er meget personfikseret. Se blot til USA og Storbritannien og den splittelse der er. Vi har et demokratisk system, hvor vi lytter til hinanden og hvor alle kommer til orde. Et demokratisk kendetegn er nemlig, at vi giver plads til forskellighed og finder den bedste løsning.

Lad os sammen finde den bedste løsning for vores kommune i fællesskab. Lad borgerne sammensætte det byråd, som kan skabe den bedste kommune og lad os få en borgmester, der ikke vil være borgmester for enhver pris, men borgmester, fordi vedkommende har nogle ambitioner og visioner for at gøre Kolding til en bedre kommune. Personer er vigtige, men drivkraften skal være, at gøre en forskel for Kolding Kommune.

Tags