Kolding Kommune har besluttet at fortsætte udviklingen af en ny bydel på sydsiden af Kolding Fjord, som vil inkludere et attraktivt havne- og marinamiljø med 1.000 bådpladser samt moderne boliger.
En ny bevilling på 141 millioner kroner er blevet godkendt i byrådet for at sikre, at Marina City-projektet kan realiseres som planlagt med fokus på kvalitet og bæredygtighed.
Politikerne i Kolding Kommune har modtaget en opdateret status og anlægsprojekt om Marina City, hvor det fremgår, at projektet vil være 25 procent dyrere end først antaget på grund af stigende omkostninger siden 2018.
Ekstra bevilling enstemmigt godkendt
Byrådet har enstemmigt godkendt den ekstra bevilling, så Marina City kan fortsætte som planlagt.
-Vi har fået en overbevisende redegørelse, som forklarer prisstigningen, og vi er præsenteret for et opdateret og robust budget. Derfor har vi valgt at støtte projektet for at fortsætte udviklingen af Kolding Kommune, fortæller borgmester Knud Erik Langhoff (C) i en pressemeddelelse.

Det nye budget for Marina City er på 669 millioner kroner i 2025-priser, hvilket er en stigning på 141 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget fra 2018. Finansieringen vil delvist komme fra lejeindtægter og salg af byggeretter.
Den videre proces inkluderer opgradering af havnearealer, miljøplanlægning og konstruktion af havnebyggeri med forventet færdiggørelse omkring 2030, hvis planen forløber som forventet.
Derfor bliver det dyrere
Der er flere grunde til, at Marina City tegner til at blive dyrere end først anslået. De to hovedårsager er:
- Priserne på byggematerialer og anlægsarbejder har været på himmelflugt efter covid-19 og krigen i Ukraine med ekstraordinære prisstigninger på 25-50 pct.
- Kolding Kommune har af miljømæssige årsager fravalgt den omstridte metode, hvor fjordbundsmateriale fra uddybningen i Kolding Fjord klappes (flyttes ud) på en af de godkendte klappladser i Lillebælt. Den nye løsning er bl.a. baseret på dræning, så det opgravede uddybningsmateriale kan nyttiggøres i det nye landområde. Metoden er 50 mio. kr. dyrere end klapning. Til gengæld mindskes presset på havmiljøet.