Kolding Netavis

Politik før personer

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic, fællesledelseformand Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4, stuen th., 6000 Kolding.

Der er nu under to år til kommunalvalget i Kolding. Alle partier og lister arbejder på at finde de rigtige kandidater og den rigtige strategi for at vinde valget. Vi er også i gang med den proces i Socialdemokratiet i Kolding.

Det er ikke nogen hemmelighed at vi i Socialdemokratiet godt kan savne de gode gamle dage med Per Bødker Andersen som borgmester, men vi må nok erkende at tiden er en anden nu.

Efter Christian Haugk forlod byrådet i 2018, har vi ikke haft den naturlige arvetager og derfor kommer vi også til at gøre tingene anderledes end ved de mange foregående kommunalvalg. Bestyrelsen i Socialdemokratiet i Kolding er fast besluttet på, at vi vil have politikken klar, før vi finder den person der skal stå i spidsen for vores hold til næste valg. Derfor er vi intensivt i gang med at lave et valgprogram som skal vise hvilke visioner vi har for Kolding kommune og hvad vi vil arbejde på.

Ikke sagt at vi på nuværende tidspunkt ikke har nogen politik, for vi har fire byrådspolitikere der sidder i byrådet og hver dag arbejder på at sætte socialdemokratiske aftryk. Men vi vil gerne spadestikket dybere og komme bredere ud med vores politiske ambitioner og visioner. Derfor arbejder vi ihærdigt sammen med vores medlemmer og andre med den fornødne viden til at komme med vores bud på et alternativ til det siddende Venstre styrer.

Politikudvikling tager lang tid og sker ikke over en dag, det er en løbende proces og derfor vil det endelige program først være klart når vi kommer tættere på valget. Men vi kommer ikke til at vælge en spidskandidat før vi har skelettet og fundamentet til det endelige politiske program. Derfor kommer vi ikke til at vælge en spidskandidat til den næste generalforsamling i februar 2020.

Vores tidsplan er at vi har en spidskandidat klar senest til generalforsamlingen i 2021.

Sideløbende med politikudvikling arbejder vi også med at finde de rigtige kandidater som vil stå på mål for vores politiske program, så vi kan komme med et styrket troværdigt bud på et alternativ til det nuværende flertal. Vi er dog meget fortrøstningsfulde angående denne proces og har allerede modtaget mange henvendelser fra personer der gerne vil stille op til næste valg.

Vi arbejder dog stadig på at finde flere gode kandidater, så vi har et bredt felt af kandidater til næste valg. Derfor har vi stor tiltro til, at vi til næste valg kommer med et god spidskandidat, et godt og slagkraftigt hold og et godt politisk program der viser hvilken vej Socialdemokratiet i Kolding vil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *