Pizzeria får sur smiley

Tirsdag 18. August 2020 20:02 2831
Victoria Pizzeria på Lyshøj Allé i Kolding har fået en sur smiley samt en bøde. Foto: Marcos Vega/Pixabay (Modelfoto) Victoria Pizzeria på Lyshøj Allé i Kolding har fået en sur smiley samt en bøde. Foto: Marcos Vega/Pixabay (Modelfoto)

Fødevarestyrelsen opdagede to gravende fejl.

Fødevarestyrelsen var den 12. august på kontrolbesøg hos Victoria Pizzeria på Lyshøj Allé i Kolding. Årsagen til at Fødevarestyrelsen kom forbi, var en henvendelse fra en forbruger.

Og der var noget at komme efter.

- I køleenheder under pizzabord, hvor virksomheden opbevarer bacon og pepperoni til fremstilling af, pizza blev opbevaringstemperaturen målt med termometer til 17,8 grader, kernetemperatur i bacon målt med indstikstermometer blev målt til 13,8 grader og kernetemperatur i pepperoni målt med indstikstermometer blev målt til 10,6 grader. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden kasserede både bacon og pepperoni ved tilsynet og oplyste at køleenheder indkøbes straks, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Victoria Pizzeria fik en bøde på 5.000 kroner.

Vildledning af kunder

En anden ting, som Fødevarestyrelsen faldt over var, at Victoria Pizzeria vildleder kunderne:

- Virksomheden markedsfører sine fremstillede pizzaer som værende bagt i en brændefyret stenovn, som tilføjer pizzaer en delikat aroma, og de friske råvarer bliver tilberedt hurtigere og bevarer derved mere smag, og selvfølgelig den vigtigste grund: En knasende sprød bund. I virksomheden fremstilles pizzaer kun i traditionel pizzaovn, og ikke i en stenovn, som virksomheden reklamerer med. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden oplyser, at ændringer af menukort foretages straks, således at oplysning omkring stenovn fjernes fra butikken på Lyshøj Allé, skriver Fødevarestyrelsen.

Victoria Pizzeria findes tre steder i Kolding: På Agtrupvej, Esbjergvej og Lyshøj Allé.

OPDATERING

Kolding Netavis har fået en kommentar fra Victoria Pizzeria. Omkring vildledning af kunder siger indehaveren:

- Vi har haft udfordringer med, at få tilladelsen til at have en stenovn i pizzeriaet. Nu er det hele på plads og vi har bestilt en stenovn, fortæller Andreas Nikolian til Kolding Netavis.

Du kan læse hele svaret fra Andreas Nikolian her...