Fødevarestyrelsen opdagede to gravende fejl.
Fødevarestyrelsen var den 12. august på kontrolbesøg hos Victoria Pizzeria på Lyshøj Allé i Kolding. Årsagen til at Fødevarestyrelsen kom forbi, var en henvendelse fra en forbruger.
Og der var noget at komme efter.
– I køleenheder under pizzabord, hvor virksomheden opbevarer bacon og pepperoni til fremstilling af, pizza blev opbevaringstemperaturen målt med termometer til 17,8 grader, kernetemperatur i bacon målt med indstikstermometer blev målt til 13,8 grader og kernetemperatur i pepperoni målt med indstikstermometer blev målt til 10,6 grader. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden kasserede både bacon og pepperoni ved tilsynet og oplyste at køleenheder indkøbes straks, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.
Victoria Pizzeria fik en bøde på 5.000 kroner.
Vildledning af kunder
En anden ting, som Fødevarestyrelsen faldt over var, at Victoria Pizzeria vildleder kunderne:
– Virksomheden markedsfører sine fremstillede pizzaer som værende bagt i en brændefyret stenovn, som tilføjer pizzaer en delikat aroma, og de friske råvarer bliver tilberedt hurtigere og bevarer derved mere smag, og selvfølgelig den vigtigste grund: En knasende sprød bund. I virksomheden fremstilles pizzaer kun i traditionel pizzaovn, og ikke i en stenovn, som virksomheden reklamerer med. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden oplyser, at ændringer af menukort foretages straks, således at oplysning omkring stenovn fjernes fra butikken på Lyshøj Allé, skriver Fødevarestyrelsen.
Victoria Pizzeria findes tre steder i Kolding: På Agtrupvej, Esbjergvej og Lyshøj Allé.
OPDATERING
Kolding Netavis har fået en kommentar fra Victoria Pizzeria. Omkring vildledning af kunder siger indehaveren:
– Vi har haft udfordringer med, at få tilladelsen til at have en stenovn i pizzeriaet. Nu er det hele på plads og vi har bestilt en stenovn, fortæller Andreas Nikolian til Kolding Netavis.
Du kan læse hele svaret fra Andreas Nikolian her…