Da han pludselig så en ung mand falde om i et lyskryds i Kolding, sprang Patrick Sjölin hurtigt til og hjalp. Det har fået ham efterlyst i hundredvis af opslag på sociale medier. Nu har redningsmand og familie fundet hinanden.
Patrick Sjölin var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, da en 18-årig ung mand pludselig faldt om i et lyskryds foran ham i Kolding. Den unge mand var på vej fra IBC Kolding til Buen for, at tage bussen. Men han faldt om i et lyskryds.
Hurtigt fik Patrick Sjölin hjulpet den unge mand væk fra kørebanen og båret ham ind til siden, hvor han tilkaldte en ambulance.
–Det viste sig, at den unge mand har Aspergers, og han var faldet i lyskrydset længere fremme, men havde så rejst sig op og var gået videre. Da der bliver grønt, besvimer han og falder ud på kørebanen. Jeg løber hen og bærer ham ind til siden og ringer til ambulancen, forklarer Patrick Sjölin i en pressemeddelelse.
Han blev ved den unge mand, til ambulancen kom cirka 40 minutter senere.
Den unge mands forældre har efterfølgende søgt efter redningsmanden via diverse sociale mediegrupper i Kolding. Det eneste, de viste var, at han hed Patrick, men nu har de endelig fundet hinanden.
– Pludselig var der en bekendt, der fortalte mig, at jeg var eftersøgt. Der fik jeg lidt af et chok, men da jeg så forstod af hvem, ville jeg selvfølgelig hellere end gerne snakke med dem, siger Patrick Sjölin, der er erhvervsdrivende i Kolding med jakkesætsforretningen Sjölin, hvor han nu har haft den unge mand og hans forældre på besøg.
–Det viste sig, at Thor, som han hedder, altid havde drømt om et skræddersyet jakkesæt, så det ville jeg gerne give ham. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for hans og forældrenes taknemmelighed, men jeg synes jo, at vi alle sammen skal hjælpe hinanden, hvis sådan noget sker. Jeg har selv epilepsi, så jeg kan godt lide tanken om, at andre ville gøre det samme for mig, hvis jeg faldt så uheldigt et sted, lyder det fra Patrick Sjölin.
OPDATERING
Kolding Netavis har forelagt Region Syddanmark, at det tog 40 minutter inden ambulancen var fremme. Kommunikationsafdelingen oplyser i en mail til Kolding Netavis, at de ikke kan udtale sig i konkrete sager på grund af tavshedspligt.
Generelt kan Region Syddanmark oplyse:
Alle 112 opkald visiteres sundhedsfagligt.
Der kan visiteres til:
- A-respons, hvor nærmeste ambulance kører straks og med udrykning. Det politiske mål er at 95 % af A-respons skal være fremme inden for 15 min. per kvartal for første sundhedsprofessionelle på hændelsesstedet.
- B-respons, nærmeste egnede ambulance uden udrykning. Det politiske mål er at 95 % af B-respons skal være fremme inden for 30 min. per kvartal for første sundhedsprofessionelle på hændelsesstedet.
- C-respons, ambulance uden udrykning. Der aftales konkret hvornår ambulancen ønskes fremme hos patienten. Anvendes altovervejende til ambulancekørsler bestilt af sundhedsfagligt personale.
I samtalen med indringer på 112-opgaver afklarer den sundhedsfaglige visitator patientens tilstand ud fra ABCDE kriterier (A: luftvej, B: vejrtrækning, C: kredsløb, D: neurologisk status, E: eksponering)
- A-respons anvendes til akutte tilstande hvor patientens liv og førlighed er truet
- B-respons anvendes til hastende opgaver, hvor patientens liv og førlighed ikke er truet, men hvor der alligevel er behov for hjælp inden for rimelig tid.