Pas på til julefrokost

Lørdag 07. December 2019 06:19 264
Normalt vil du være dækket af din arbejdsgivers forsikring, men der har dog været tilfælde med undtagelser. Foto: Colourbox. Normalt vil du være dækket af din arbejdsgivers forsikring, men der har dog været tilfælde med undtagelser. Foto: Colourbox.

Pas på til julefrokosten, advarer forsikringsselskab. Se her, hvad forsikringen kan dække.

En julefrokost handler ofte om snaps, halsbrækkende dansetrin og festlige udskejelser, og vi kender vel alle en, som er vågnet op med nogle skrammer dagen derpå. Som udgangspunkt kan du være ganske rolig, for du vil normalvis være dækket af din arbejdsgivers forsikring, men der har dog været tilfælde med undtagelser, oplyser Alm. Brand.

Djævlen ligger gemt i detaljerne

- Hvis du er inviteret til julefrokost på dit arbejde, så dækker din arbejdsgivers forsikring, men der er dog stadig forbehold. Vi har set flere afgørelser, hvor arbejdsgivers forsikring ikke dækker. Der skal kunne peges på forhold ved arbejdet som årsag til en skade, og her kan djævlen godt ligge gemt i detaljen, fortæller skadedirektør i Alm. Brand Brian Wahl Olsen i en pressemeddelelse.

Hvor langt kan du gå?

Knuser du brillerne i en dans eller spilder du rødvin på chefens kjole, så dækker arbejdsgivers forsikring. Det gør sig også gældende, hvis du brækker benet i en dans – og dog. Østre landsret har tidligere underkendt erstatning til en kvinde, som besvimede under en julefrokost og fik ødelagt sin menisk. Østre Landsret vurderede, at skaden var sket, inden hun ramte jorden, og derfor ikke en arbejdsskade.

Stop i tide

Vær opmærksom på at forsikringen slutter på samme tid som festen. Hvis du ikke har fået nok, og du lige vil have den sidste dans på den nærliggende beverding, så skal du være ekstra påpasselig.

- Jeg tror, de fleste har prøvet, at man lige vil ud og have den sidste, men det er her, du skal tænke dig ekstra om. Så snart du har forladt festen, så kan uheldet ikke karakteriseres som en arbejdsskade, slutter Brian Wahl Olsen.

Tags