Pantdonationer spreder stolthed blandt børn, unge og voksne med særlige behov

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Gennem pantdonationer har en masse kunder i Bilka Kolding været med til at gøre en stor forskel for børn, unge og voksne, som dyrker parasport i Seest Boldklub. Det er nu fjerde gang, at donationerne fra Bilka Koldings kunder til Seest Boldklub bliver gjort op – og Bilka har fordoblet beløbet.

I Kolding har tomme sodavandsflasker og dåser bragt en masse glæde til børn, unge og voksne med særlige behov. For med et tryk på pantautomatens donationsknap har Bilka Koldings kunder i to år støttet Seest Boldklub.

Her er pengene gået til Special Olympic-holdet for unge med særlige behov eller til klubbens hold for fodboldspillere med cerebral parese – en hjerneskade som gør, at hjernen ikke kan styre musklerne normalt.

Det gør en stor forskel at have modtaget pantdonationer fra Bilka i to år, fortæller Morten Post Pedersen, der er fodboldformand i Seest Boldklub. Her går donationerne til at købe nyt fodboldtøj til klubbens specialhold.

-Det har betydet alt for de her børn og unge at få nye træningsdragter og kampsæt. Jeg har gentagende gange mødt spillere fra klubben, som går rundt med deres Seest-dragt, selvom de ikke engang er til træning eller kamp. Og det er jo fordi, de er vanvittigt stolte over dragten og af at være en del af holdet. Så donationerne har bragt stor glæde og især i den her målgruppe. Det er simpelthen fascinerende, at det er private personer, der har valgt at donere deres pant til os i stedet for at tage den med hjem, fortæller Morten Post Pedersen, fodboldformand i Seest Boldklub, i en pressemeddelelse.

En ihærdig indsats for lokalområdet

Samarbejdet startede, da en af Bilkas egne medarbejdere foreslog, at pantdonationerne skulle gå til Seest Boldklub, fordi hendes eget barn spillede fodbold i klubben. Og spørger man Jonas Andersen, afdelingsleder for Customer & People i Bilka Kolding, har der været tale om et godt samarbejde lige fra starten. Af den grund har man heller ikke været bleg for at sprede budskabet om, at man gennem sin pant kunne støtte et godt formål, fortæller afdelingslederen.

-Seest Boldklub gør en utroligt stor forskel for både børn, unge og voksne, som har særlige behov, og det har vi været meget glade for at støtte. Det er jo lokalområdet, det drejer sig om, og Seest Boldklub gør en enormt ihærdig indsats. Derfor har vi også gjort alt i vores magt for at fortælle om muligheden for at donere, siger Jonas Andersen, afdelingsleder for Customer & People i Bilka Kolding.

Da der er mange foreninger i og omkring Kolding, som gør en stor forskel for børn og unge, er det nu sidste gang, at beløbet til Seest Boldklub bliver gjort op. Og Bilka har endnu engang fordoblet donationsbeløbet. Derfor har Seest Boldklub modtaget 9.439 kroner, som går til at købe nyt fodboldtøj til klubbens specialhold.

Fremover kan du støtte Vonsild Fodboldklub, når du trykker på donationsknappen, mens du afleverer tomme flasker og dåser i Bilka Kolding.

To år med pantdonationer til lokale foreninger

De seneste to år har kunderne i landets 18 Bilka-varehuse haft muligheden for at donere deres pant ved et tryk på flaskeautomaten.

Beløbet fra kundernes flasker og dåser går direkte til en lokal forening, der er til gavn for børn og unges sundhed og trivsel. Både i forhold til at dyrke motion, spise sundt, men også at
støtte fællesskaber, rollemodeller og venskaber. Det er varehusene selv, der bestemmer hvilken lokal forening, der skal modtage pantdonationerne.

Pantdonationerne fra kunderne bliver afregnet to gange årligt – i april og oktober. Fra oktober 2021 til april 2022 har Bilkas kunder samlet doneret 122.413 kroner til lokale foreninger i hele landet.

Bilka fordobler beløbet, så der samlet doneres 244.826 kroner i denne omgang.

I Bilka Kolding har kunderne doneret 4.719,5 kroner, hvilket Bilka har fordoblet, så den samlede donation til Seest Boldklub er 9.439 kroner. Den næste runde, der går til Vonsild Fodboldklub, vil blive opgjort i oktober 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel