På vej med nyt åsted

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Det er her, der måske kommer et nyt åsted ved Vamdrup Å. Det er ved den tidligere have til den længst forsvundne landbrugsejendom, Højvang, hvis jorder lagt ud som boligområder. De gamle træer er fra havens tid. Åen løber i buskene i baggrunden. Stien og broen over åen til Herredsvej ses lige til højre for træet. Foto: Svend Erik Matthias-Brodersen/Sebro Press.

Et nyt åsted ved Vamdrup Å er muligvis på vej.

Der er måske et nyt åsted på vej i Vamdrup. Denne gang ved Vamdrup Å. Det er Vamdrup Byforum, der arbejder med ideen, skriver netavisen Sebro Press.

Det er dog endnu ikke endeligt bestemt, hvor det måske kommende nye åsted skal placeres, ud over at det bliveret sted ved Vamdrup Å .

Og det er Vamdrup Å, der løber fra Søgård Sø i øst og til Kongeåen i vest. Åen løber langs med stien fra Jernbanegade, langs nordsiden af Herredsvej, under Vestergade og videre langs med boligområdet Trelle Ager og frem til boligområdet, Tyrings Ager, hvor det sluttes til Kongeåen. Undervejs løber Nagbøl Å til.

Den nærmere placering af det måske kommende nye åsted i byen undersøges i øjeblikket nærmere af byforum. Herfra nævnes dog en eventuel placering ved den tidligere have til den for længst forsvundne ejendom, Højvang, som en mulighed. Men intet er endnu bestemt. Andre placeringer undersøges også.

Det er tanken, at finansieringen af udgifterne i forbindelse med etableringen af åstedet ved Vamdrup Å skal komme fra de 200.000 kroner, der årligt stilles rådighed for byforum af Kolding Kommune fra den såkaldte Centerbypulje.

Ideen til et nyt åsted ved Vamdrup Å er fremkommet med baggrund i stor succes med et lignende åsted, som tidligere på året blev taget i brug ved Kongeåen i østbyen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *