Opråb til de folkevalgte

Onsdag 11. December 2019 22:07 1033
Vibeke Henriksen. Privatfoto. Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen, bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Jeg er forundret over at endnu et medlem i Koldings byråd, har valgt at skifte parti midt i en periode. Denne gang er det Merete Due Paarup som skifter fra Venstre, Danmarks liberale parti til det Radikale Venstre.

For mig er det med til at øge utroværdigheden af vores folkevalgte, og det svækker vores tro på politikerne. For mig er politik ikke at spøge med – det er ikke for sjov, der er en grund til at nogen har stemt på jer, og det ansvar skal man tage på sig.

Jeg synes at et partiskifte er helt på sin plads i forbindelse med et valg, da det så er vælgerne som bestemmer, hvem der skal repræsenteres i byrådet, folketing mm. Men at flytte til et andet parti midt i en periode og tage alle tillidsposterne med sig er efter min mening uacceptabelt. Det er ikke respektfuldt overfor de borgere som har valgt at afgive sig sin stemme.

Jeg synes at hvis man ikke kan se sig selv i et parti, så have modet til at gå af og tage så kampen op som kandidat for det parti, det må være det mest rimelige i forhold til de borgere der har stemt i troen på den folkevalgte.

Men stor respekt for uenigheden om de politiske linjer og jeg har stor anerkendelse for, at man ikke kan se sig i dele af den førte politik, men vær med til at bevarer troværdigheden overfor vores folkevalgte, så det ikke svækker vores demokrati.

Tags