Omstridt legetårn: Lokalpolitiker i centrum

Onsdag 24. Marts 2021 09:15 629
Foto: BlumePress (Arkivfoto) Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Lokalpolitikeren Merete Due Paarup er kommet i centrum i debatten om det omstridte legetårn i midtbyen.

Det lokale medlem af Kolding Byråd, Merete Due Paarup (R) fra Jordrup, er bragt i centrum i en debat omkring et seks meter højt legetårn, som kommunen har ladet opsætte på Vestertorv i Koldings bymidte - og som nabo til Sankt Nicolai Kirke.

- Det er meget voldsomt. Jeg må sige, at jeg er blevet overrasket over størrelsen og proportionerne, sådan, som den nu står på pladsen. Det ser ud som den er nærmest er blevet kastet ned fra oven, siger Merete Due Paarup (R) om det nye legetårn – eller som nogen vil – skulptur.

Og hun bakkes op i synspunktet i en række kritiske indlæg og kommentarer på de sociale medier.

Den er grim og placeringen er meget dårligt valgt, lyder kritikken. Det omstridte ”tårn” er stillet op på Vestertorv i midtbyen. Og står det til, Merete Due Paarup, må det være en ommer. Hun bebuder blandt andet i et læserbrev, at hun ønsker, at politikerne skal genoverveje placeringen. Der for vil Merete Due Paarup vil have sagen genoptaget i Plan- og Miljøudvalget.

Også hos Sankt Nicolai Kirke har den seks meter skulptur vakt stor frustration. Herfra er man langt fra tilfreds med sin nye nabo. Det skyldes, at placeringen er ganske tæt ved den gamle middelalderkirke. Kirkefolkene siger lige ud, at skulpturen virker skæmmende i forhold til kirken og dens omgivelser.

//Sebropress

Tags