Kolding Netavis

Nyt tiltag vil booste Naturpark Lillebælt

Elo Christoffersen
Foto: Naturpark Lillebælt. ©Fotograf: Steffen Stamp/Clockwork.

Forretningsudvalget i Naturpark Lillebælt glæder sig over regeringens plan om, at oprette store, sammenhængende trawlfri zoner i danske farvande.

Initiativet vil ikke kun forbedre havmiljøet, men også skabe nye muligheder for biodiversitet, naturoplevelser og bæredygtig turisme i Danmarks største marine naturpark.

Forbedret havmiljø og biodiversitet

Beskyttelsen af havbunden spiller en afgørende rolle for at genoprette balancen i økosystemet i Lillebælt. De trawlfri zoner vil medvirke til at forbedre havbunden og skabe bedre levevilkår for havets bundorganismer, fisk og marsvin.

Det ses som et vigtigt skridt mod en rigere og mere robust natur i Lillebælt og vil gavne truede arter afhængige af sunde marine habitater.

Større naturoplevelser og turismeudvikling

Med en sundere havbund og et rigere havmiljø vil Naturpark Lillebælt kunne udvide sine aktiviteter inden for naturoplevelser. Dykning, lystfiskeri og hvalsafari vil nyde godt af den forbedrede biodiversitet, og der er stort potentiale for udvikling af nye oplevelser, der støtter en bæredygtig anvendelse af havet.

Samtidig vil lokale fiskere drage fordel af flere og sundere fiskebestande, hvilket kan have positive økonomiske konsekvenser, samtidig med at yngel og larver kan sprede sig til naturparkens nordlige del.

Regenerativ turisme og lokalt samarbejde

Naturpark Lillebælt er allerede engageret i at fremme regenerativ turisme, hvor turisme aktiviteter bidrager positivt til naturen. De nye trawlfri zoner vil styrke denne indsats ved at forbedre de naturlige ressourcer, som turismen bygger på.

Det ses som en oplagt mulighed for at styrke det lokale samarbejde omkring en bæredygtig fremtid.

Naturparken er skabt af fællesskab, og det er hensigten at sikre, at denne udvikling bliver en gevinst for både naturen, lokalsamfundet og erhvervslivet gennem en helhedsorienteret forvaltning, der kombinerer beskyttelse og bæredygtig udnyttelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel