Kolding Netavis

Nyt madværksted åbner i midtbyen

Næste lørdag åbner et nyt madværksted i Kolding midtby.

Et nyt madværksted, et såkaldt “Fødevare Living Lab”, åbner lørdag den 27. november. Bag madværkstedet står Syddansk Universitet og Kolding Kommune, og er en del af EU-projektet Food2030, der skal skubbe vores fødevarer i en mere bæredygtig retning.

Madværkstedet er i praksis et stort køkken og en del af kultur- og medborgerhuset R10 i Riberdyb. Planen er, at forskere, kokke og andre aktører inden for fødevarebranchen kan benytte stedet til at eksperimentere med bæredygtig mad på forskellig vis.

-Når vi åbner et køkken midt i Kolding by, er det fordi vi gerne vil inddrage byens borgere, fødevareproducenter, kokke, supermarkeder og andre relevante samarbejdspartnere og sammen med dem udvikle, tilberede og afprøve fremtidens fødevarer. Formålet med madværkstedet er også, at det skal være centrum for dialog og debat omkring, hvor vi fremadrettet skaber et mere bæredygtigt fødevaresystem, fortæller lektor på Syddansk Universitet i Kolding, Danielle Wilde.

Hun håber, at der er mange, der har lyst til at fejre åbningen af madværkstedet og inviterer alle interesserede forbi Riberdyb fra klokken 10-15 næste lørdag.

Lokalerne i R10 deler Food2030 med byudviklere, designere, kunstnere og Food Reformers, som er en lokal organisation med fokus på madspild.

Tagget med:
Del denne artikel