Kolding Netavis

Nyt HF-tilbud skal hjælpe unge med psykiske diagnoser

Unge der kæmper med psykiske diagnoser skal have bedre mulighed for at tage en HF-uddannelse.

Det skal være lettere at gennemføre en HF-uddannelse, hvis man som ung lider af autisme, angst, depression eller opmærksomhedsforstyrrelser. Det er hovedpointen i et forslag, som Kolding Kommunes Børne- og Uddannelsesudvalg og Arbejdsmarkedsudvalg har vedtaget, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På Kolding HF & VUC oprettes der fra august 2021 derfor en tre-årig HF – den såkaldte HF3 – som er målrettet unge med diagnoser. På uddannelsen tages der hensyn til de unge med en støttementor i timerne, strukturerede rammer, en genkendelig skolehverdag og færre fag på skemaet.

– Men det er vigtigt at pointere, at det ikke er et specialundervisningstilbud. De unge får en ganske almindelig HF-uddannelse, men har blot et ekstra år til at gennemføre den, siger Kristina Jørgensen (DF), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

– Ved både at give de unge ekstra tid og trygge rammer undervejs tror vi på, at de unge kan få de bedste forudsætninger for at lykkedes med at få en uddannelse og dermed få en vej ind på arbejdsmarkedet, siger Poul Erik Jensen (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Kommunernes Landsforening vurderer, at op imod 15 procent af alle unge har udredte eller ikke-udredte diagnoser. I Kolding svarer dette til cirka 180 unge og af disse vurderes det, at cirka 1/3 vil have forudsætninger for at kunne gennemføre en HF-uddannelse.

– Unge med psykiske diagnoser skal have lige så gode muligheder for at uddanne sig som andre unge. Det er væsentligt for alle, at vi kan tage en uddannelse og det er i høj grad også væsentligt, at vi som uddannelse kan tilpasse os den enkeltes behov, siger Peder Juelgaard Madsen, formand for bestyrelsen for Kolding HF & VUC.

Kolding HF & VUC har erfaring ud i dette gennem blandt anden udviklingen af Studiecenteret, der sikrer tættere tilknytning til kursisterne og betyder et markant frafald i uddannelserne.

HF3 vil støtte op om strategien for Kolding Uddannelsesråd, som har fokus på ’Særlige indsatser til sårbare elever’. Derudover har Ungepolitikken og pejlemærkerne for den kommunale ungeindsats fokus på at få flere unge til at gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse.

Tagget med:
Del denne artikel