Kolding Netavis

Nyt forslag til kommuneplan sætter fokus på naturværdier og byudvikling

I 2019 besluttede Byrådet, at kommuneplanen skulle revideres og igangsatte dermed en proces, der blev indledt sidste vinter.

Nu har By- og Udviklingsforvaltningen et forslag klar til høring, som Byrådet har nikket ja til. Fra den 4. maj-30. juni har alle mulighed for at komme med input og bemærkninger til forslaget.

Kommuneplanen er en fremtidsplan for hele kommunen, der fastlægger, hvordan kommunens arealer kan anvendes, f.eks. i forhold til byudvikling, trafikplanlægning og naturbeskyttelse.

Et nyt tema i den reviderede kommuneplan er ’Blå-grøn struktur’ og det handler blandt andet om at sikre kommunens natur- og landskabsværdier.

-Det er ofte de samme, begrænsede arealer, der både skal være levested for dyr og planter og kunne rumme det regnvand, der bliver mere og mere af. Samtidig er der behov for flere byggegrunde og vi vil også gerne bruge arealerne til fritidsaktiviteter. Derfor bliver det nødvendigt både at prioritere og at have fokus på at tilgodese flere hensyn på det samme sted. Derfor er ’Blå-grøn struktur’ et nyt tema i kommuneplanen, fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh i en pressemeddelelse og uddyber:

-Det er vigtigt, at vi udvikler vores byer i samspil med landskabet. Der skal være plads til både naturen og til at håndtere vandet, så vi ikke får oversvømmelser. Det er vi blevet bedre til at tænke ind fra starten, når vi udlægger nye bolig- og erhvervsområder og ’Blå-grøn struktur’ bliver et godt værktøj, når vi skal balancere forskellige interesser. Vi får bedre overblik over, hvor vi skal være særligt opmærksomme, når vi både skal passe på naturen og udvikle byerne, og det er i god tråd med ambitionerne i Kolding2030 – kommunens strategi om fremtidens bæredygtige samfund.

Byudvikling nord og syd for Kolding by

Interessen for at bosætte sig og bygge hus er fortsat stor i hele kommunen og ikke mindst i den nordlige og sydlige del af Kolding by.

Udbygningen af Drejens Boligby, der blev planlagt omkring årtusindeskiftet, er ved at være fuldendt og derfor udlægger planforslaget nye byudviklingsområder på Drejens-halvøen nord for Drejensvej, men også i den nordlige del af Nr. Bjert og vest for Fynsvej.

-Vi oplever en stor interesse for byggegrunde i den nordlige del af Kolding og det er et godt eksempel på et af de områder, hvor der er mange interesser, der skal afvejes. Derfor er områderne placeret og afgrænset, så de tager størst muligt hensyn til f.eks. landskab, natur og risiko for oversvømmelse, siger Birgitte Kragh.

Også i den sydlige del af Kolding ved Dalby og Vonsild er arealer, udlagt til boligområder, ved at være fuldt udbygget.

Det gælder især omkring Dalby, hvor der udlægges et mindre område til særligt en dagligvarebutik, og med mulighed for boliger.

Ved Vonsild udvider og tilpasser planforslaget de fremtidige byudviklingsområder i sammenhæng med den planlagte sydlige ringvej, og herved sikrer kommuneplanen mulighed for, at der over de næste 12 år kan påbegyndes byudvikling øst for Dalby Møllebæk.

Udover byudvikling i Kolding by er der også udlagt nye boligområder i Vester Nebel og i Sdr. Bjert.

Tagget med:
Del denne artikel