Nyt boligområde på vej i Vonsild

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
I første omgang udstykker Sennebolig 14 parcelhusgrunde i Vonsild syd for Ådalsparken ud mod åbne marker. Pressefoto.

Endnu et nyt boligområde er på vej i Kolding. I Vonsild bliver et areal syd for Ådalsparken udstykket til parcel- og rækkehuse.

Der er mangel på boliger og byggegrunde i Kolding og derfor har kommunens Plan-, Bolig- og Miljøudvalg fokus på at udvikle nye byområder. Udvalget har netop nikket ja til en ny lokalplan, der baner vej for nye boliger i Vonsild i den sydlige del af byen. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er den lokale virksomhed SennenBolig A/S, der har planer om at udvikle et 16,5 hektar stort areal syd for Ådalsparken som på sigt kan komme til at rumme op til 100 boliger. SennenBolig tager i første omgang fat på en etape, hvor de sætter 14 parcelhusgrunde til salg. Senere har SennenBolig planer om at bygge 10 rækkehuse.

– Vi har arbejdet med dette areal i nogle år, som ligger rigtig attraktivt og naturskønt, og derfor er interessant for os. Vores forventning er at starte byggemodningen i marts næste år, når vejret tillader det, fortæller direktør og partner i SennenBolig Bent Graungaard.

Parcelhusgrundene bliver på gennemsnitligt ca. 1.000 kvadratmeter og de kommende købere kan selv bestemme hvilken entreprenør, der skal opføre deres drømmehus.

Vonsild er populær

Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig og Miljøudvalget glæder sig over, at der er flere boliger på vej i den sydlige del af Kolding.

– Kolding har i den grad vokseværk, og derfor er det utrolig glædeligt, at vi har et godt samarbejde med private udviklere, der vil bidrage til, at vi får et bredt boligtilbud i byen. Vi kan se, at Vonsild er et populært område, og der er ingen tvivl om, at det er blevet endnu mere interessant, nu hvor vi har fået en ny motorvejstilkørsel og har planer om en ny omfartsvej, fortæller Birgitte Kragh.

Det nye boligområde kommer til at ligge i forlængelse af Blåbærvej og er placeret ud mod åbne marker. Den nye lokalplan sikrer et grønt område øst for det nye boligareal op mod Dalby Møllebæk, hvor der bliver offentlig adgang via stier.

Fakta om SennenBolig

SennenBolig A/S har kontor i Kolding og har de seneste år opført boliger i Aalborg og Aarhus, men vender nu tilbage til lokalområdet. SennenBolig A/S er netop kåret som Gazelle virksomhed af Dagbladet Børsen.

Fakta om den nye lokalplan

Lokalplanen, som Plan-, Bolig- og Miljøudvalget netop har vedtaget, er en såkaldt rammelokalplan, der er en helhedsplan for det 16,5 hektar store areal syd for Ådalsparken i Vonsild. Samtidig har udvalget vedtaget en detaillokalplan for det ca. 4 hektar store areal, hvor SennenBolig i første omgang vil udstykke og bebygge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *