Kolding Netavis

Nyt atletikstadion i Kolding

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Kolding KFUM Atletik får et nyt anlæg i Seest Idrætspark. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Kolding KFUM Atletik får et nyt anlæg i Seest.

Kolding Kommune skal på landkortet med et nyt og moderne atletikstadion. Det har kommunen og Kolding KFUM Atletik arbejdet hen mod gennem flere år. Og det glæder borgmester Jørn Pedersen (V), at det nu bliver en realitet.

– Kolding skal være i front som en idrætsvenlig kommune, og det er vores ambition at lave et moderne atletikstadion der understøtter atletikklubbens udviklingsmuligheder og stimulerer vores borgere til motion og bevægelse. Vi skal til stadighed udvikle og fremtidssikre faciliteter, der sikrer, at vi med attraktive rammer kan tiltrække nationale og internationale stævner og begiveheder til Kolding, siger Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Tidligere har overvejelserne gået på at renovere og udbygge en af byens eksisterende skoleatletikbaner. Med visionen om at skabe et fremtidssikret atletikstadion, der kan huse nationale stævner og mesterskaber, bliver pladsen for trang til et fuldt udbygget anlæg ved de eksisterende skoleatletikbaner. Derfor har kommunen sammen med Kolding KFUM Atletik undersøgt alternative placeringer. Valget er faldet på Seest Idrætspark, og Søren Rasmussen (DF), formand for fritids- og idrætsudvalget ser interessante muligheder for et unikt idrætsmiljø i Seest.

– I Seest Idrætspark har vi fundet en mulighed for at udnytte vores idræts- og fritidsfaciliteter optimalt ved at flere forskellige brugere kan benytte det samme anlæg og dermed forfølge tanken om “kloge kvadratmeter”. Der er grundlag for at udvikle et idrætsmekka på tværs af mange forskellige idrætsgrene og brugergrupper Det bliver især interessant, når vi tænker på at Trailcentret åbner i september måned. Brugerne af Trailcentret kan i høj grad være interessante for atletikklubben, idet bevægelse og løb i naturen taler ind til nye aktivitetsmuligheder i en atletikklub, siger Søren Rasmussen.

Optimisme omkring flytning

Kolding KFUM Atletik har i flere år haft et stort ønske om nye rammer at boltre sig i. Klubben glæder sig over at Kolding Kommune spiller med som en af Danmarks vigtigste idrætskommuner og udtrykker stor optimisme omkring flytningen til Seest Idrætspark.

– Det har været vigtigt for os som klub, at vi laver et fremtidssikret atletikanlæg i Kolding, som overholder de eksisterende krav i forhold til afvikling af stævner og konkurrencer. Det er der plads til i Seest Idrætspark og så er det et kæmpe plus for os at blive nabo til det nye Trailcenter. Samtidig bliver vi en del af et pulserende idrætsmiljø, som vi forventer os meget af, siger Lars Nørgaard, formand for Kolding KFUM Atletik.

Der bliver travlhed i Seest Idrætspark efter sommerferien, når et nyt atletikanlæg skal bygges. Hos en af de faste brugere i idrætsparken, Seest Boldklub, ser man frem til processen med de nye anlæg og glæder sig til at byde de nye klubber velkommen.

– Det bliver super spændende med endnu mere leben i Seest Idrætspark. De nye faciliteter vil gavne Seest Boldklub, fx får vi mulighed for at tilbyde en anderledes træning for vores medlemmer og vi får lys på vores opvisningsbane. Nu skal vi sammen se på, hvordan vi udnytter og optimerer klubhuset og omklædningsrummene, siger Morten Post, formand for Seest Boldklub fodbold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *