Kolding Netavis

Nye byggegrunde på vej

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Eltang ligger naturskønt tæt ved Kolding Fjord.. Foto: Palle Peter Skov.

En ny lokalplan lægger op til at udvide landsbyen Eltang nordøst for Kolding med yderligere 27 parcelhusgrunde.

Sidste år kunne Kolding Kommune melde alt udsolgt i første etape af et nyt boligområde i Eltang.

Nu har Plan-, Bolig- og Miljøudvalget vedtaget en ny lokalplan for anden etape af udstykningen og går alt efter planen bliver området byggemodnet i løbet af foråret næste år.

Forventningen er dermed, at nye byggegrunde kan være klar på salgshylderne sidst i 2022.

-Eltang ligger naturskønt, tæt på fjorden og på Kolding by og har både en børnehave og en skole. Det er alt sammen elementer vi ved, der tæller positivt for nybyggere og det er ikke underligt, at det er et populært område. Derfor er jeg også glad for, at vi snart igen kan tilbyde byggegrunde i Eltang, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh.

Sidste skridt i helhedsplan

Lokalplanen omfatter 12 hektar og er det sidste skridt i realiseringen af en helhedsplan, der blev vedtaget for området i 2014. Helhedsplanen ”Eltang i udvikling – et nyt byområde ved Eltang” blev udarbejdet på baggrund af en større proces i samarbejde med beboerne i den gamle del af Eltang, potentielle tilflyttere og eksperter i byudvikling.

Den nye udstykning grænser op til første etape af boligområdet og den nye folkeskov mod nord og til Nr. Bjertvej og grønne arealer mod syd.

Lokalplanen lægger op til omkring 27 énfamiliehuse og tillader byggerier i én etage med mulighed for at udnytte tagetagen med en samlet bygningshøjde på maksimalt 8,5 meter. Alternativt kan en mindre del af området bebygges med rækkehuse.

Lokalplanområdet disponeres med vejadgang fra Eltangvej via Elmehøjen og udlægger plads til stiforbindelser igennem området til Nr. Bjertvej samt en støjvold placeret øst i området mod Nr. Bjertvej, som vil være en integreret del af landskabet.

Lokalplanen udlægger desuden områder til regnvandsbassiner i planområdets naturlige lavninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel