Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Den nye udstykning i Christiansfeld set fra Gl. Allervej. Pressefoto. Den nye udstykning i Christiansfeld set fra Gl. Allervej. Pressefoto.

Nye byggegrunde på vej

Skrevet af  01-09-2018- 06:30:15

Det er populært at bygge hus i verdensarvsbyen Christiansfeld. I øjeblikket har Kolding Kommune kun to byggegrunde til salg i byen, men en lokalplan, der er sendt i høring, forbereder en ny stor udstykning.

Interessen for og efterspørgslen efter byggegrunde i Christiansfeld er stor. Det oplever Kolding Kommune, der efterhånden er ved at løbe tør for byggegrunde i verdensarvsbyen. By- og Udviklingsforvaltningen har derfor netop lagt sidste hånd på en lokalplan for en udstykning, der ligger i området mellem Allervej og Gl. Allervej, som Plan-, Bolig-, og Miljøudvalget nu sender i høring.

- Lokalplanen skal sikre en bred vifte af boligformer, så vi kan understøtte den rivende udvikling, der er i disse år i Christiansfeld. Der bliver mulighed for mellem 80-100 boliger både parcelhus-byggeri, rækkehuse og lignende, fortæller formand for Plan-, Bolig-, og Miljøudvalget Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Udbygningen af den nye bydel kommer til at ske i etaper, hvor første etape kommer til at bestå af 20-24 parcelhusgrunde.

Lokalplanforslaget er i høring i fire uger.

Forventningen er, at lokalplanen bliver vedtaget i slutningen af året og at arbejdet med at byggemodne udstykningen går i gang i foråret 2019. Forventningen er ligeledes, at de første grunde kommer til salg næste sommer.

Fakta om den nye udstykning

Udstykningen ligger på et 18 hektar stort areal umiddelbart sydøst for Steenbjerg, hvor Kommunen har to grunde til salg, og øst for Lune Skov med omkring en kilometer til Christiansfeld Skole.

Lokalplan-forslaget giver mulighed for at opføre parcelhus-byggeri, rækkehuse og lignende og sikrer, at byggeriet indpasses i omgivelserne med særligt hensyn til landskabets kuperede terræn, eksisterende sten- og jorddige og beplantet læhegn. Store dele af området egne sig til byggeri i forskudte planer på grund af terrænforholdene.

Udstykningen ligger på et skrånende og kuperet terræn, hvor der på det laveste punkt i området bliver etableret et regnvandsbassin med naturpræg, der skal håndtere regnvandet fra området.

Billedgalleri

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31