Ny stor energipark på vej

Svend Erik Brodersen
Svend Erik Brodersen
En energipark kan være på vej i Nagbøl. Foto: LCEC/Pixabay (Modelfoto)

Det er planen at endnu et 81 hektar stort landbugsareal skal skifte overfladefarve fra grøn til sort.

Der er nu en fjerde energipark på vej i lokalområdet. Nu er det forsyningsselskabet, Jysk Energi, med hjemsted i Holstebro, der fået øje på et areal ved Nagbøl, hvor der kan laves en ny stor solcellepark. Det skriver Fællesavisen.

Planen, der allerede er vidt fremskredet, er nok helt ukendt for mange. For offentliggørelsen fandt nemlig først sted i sidste uge gennem en annonce her i Fællesavisens trykte udgave. Det med indbydelse til et åbent borgermøde, tirsdag den 21. februar i Andst Forsamlingshus med Jysk Energi og Kolding Kommune som værter- Til mødet bebudes også politisk deltagelse.

Med det nye projekt i Nagbøl kan der komme op til fire store energiparker her i området.

I Vamdrup er man allerede godt i gang med, at etablere en større solcellepark umiddelbart øst for byen. Og der planlægges også en energipark på et stort område mellem Andst og Vamdrup. Blot nogle få kilometer fra projektet i Nagbøl.

Og så er der også planer om et større anlæg mellem Højrup og Ødis Bramdrup.

Sidstnævnte har mødt stor modstand i lokalbefolkningen med flere end 350 underskrifter fra utilfredse borgere. Blandet andet fordi, det ud over et solcelleanlæg også omfatter flere kæmpe høje vindmøller.

Fællesavisen erfarer, at selv om der nok ikke er ret mange der kender til projektet i Nagbøl, så er det slet ikke ny af dato, men det er kun forkyndt for en kreds af nærmeste naboer – og andre indbudte interesserede.

Der er blandt andet for denne kreds holdt et indbudt orienteringsmøde i Andst Forsamlingshus i september sidste år. Og siden er der for samme kreds åbenbart fulgt op med andre former for informationer om projektet.

Fra Kolding Kommune bekræftede medarbejder i energi- og klimaafdelingen, Steffan Behrens, projektet i Nagbøl blandt med oplysningen at det handler om et nuværende landbrugsareal på 81 hektar, hvor overfladen formenligt snart ændres fra grøn til sort.

Steffan Behrens fortæller, at anlægget i Nagbøl udelukkende kommer til at omfatte solceller, og at der ikke indgår vindmøller i projektet. Og han understreger, at borgermødet den 21. februar er åben for alle, og mødet både vil byde på omfattede orientering, dialog og spørgsmål og svar.

Mødet finder sted fra klokken 17.30 til 20 på Markdannersvej 22 i Andst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel