Connect with us

Vonsild

Ny robotteknologi skaber større værdighed og bedre arbejdsmiljø

Offentliggjort for

den

Robotten er med til at give værdighed til borgerne, simpelthen fordi man kan lave mange flere forflytninger og der er større fleksibilitet i forflytningerne. Pressefoto.

Plejekoncernen Attendo har testet den nye robotteknologi fra PTR Robots på Vonsildhave Plejecenter, og meldingen er klar: Der er stor gevinst.

Robotter kan ikke erstatte de varme hænder og den menneskelige kontakt i plejesektoren, men de kan frigive vigtig tid til nærvær og pleje samt hjælpe med forflytninger og løft af beboerne. Sådan lyder det fra medarbejderne på Vonsildhave Plejecenter, der fik mulighed for at opleve og teste teknologien sammen med robotvirksomheden PTR Robots.

– Teknologi og hjælpeværktøjer har i mange år været anvendt i hospitals- og plejesektoren. Der er sket meget på det teknologiske område de seneste år, og derfor følger vi aktivt med i udviklingen, der kan bidrage til at styrke trivslen og arbejdsmiljøet på vores plejehjem. Da muligheden for at teste den nye robot opstod, var vi derfor også klar, siger direktør Søren Andersen fra Attendo Danmark A/S i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Og afprøvningen har virkelig gjort indtryk. Vi kan se spændende perspektiver i den måde, vi kan hjælpe beboerne med pleje og rehabilitering, men også interessante perspektiver i forhold til at styrke arbejdsmiljøet.

Større værdighed og frihed

Vonsildhave Plejecenter ser stort potentiale i robotteknologien, der ved at hjælpe med gangtræning og sidde-til-stå-træning kan bidrage til, at beboerne forbliver mobile så længe som muligt. Samtidig kan robotten foretage mere fleksible forflytninger, da den i modsætning til de eksisterende loftslifter kan bevæge sig mere frit rundt.

– Robotten er med til at give værdighed til borgerne, simpelthen fordi man kan lave mange flere forflytninger med større fleksibilitet, fortæller virksomhedschef Ditte Korsager fra Vonsildhave Plejecenter og fortsætter:

– Jeg er særligt glad for den rehabiliterende funktion, da det giver beboerne ekstrem stor frihed. De kan være rehabiliterende i egne omgivelser med deres vante personale og de andre beboere, så det er i det miljø, de er vant til at bo og leve i. Samtidig har den styrkede mobilitet en kæmpe værdi for beboernes trivsel og livskvalitet, understreger hun.

Medarbejderne på Vonsildhave Plejecenter testede PTR robotten, der blandt andet skåner medarbejderne fysisk i forbindelse med tunge løft. Pressefoto.

Højnet arbejdsmiljø

Også arbejdsmiljøet forbedres med robotten, der gør det mere skånsomt for medarbejderne at foretage tunge løft. Den kan dermed være med til at skabe et arbejdsmiljø, der er mindre fysisk belastende, og beskytte medarbejderne mod arbejdsskader.

– Medarbejderne foretager mange tunge løft. Risikoen for rygproblemer og skader er derfor kæmpestor inden for forflytninger af beboerne, og her kan robotten hjælpe med et bedre og mindre belastende arbejdsmiljø i hverdagen og bidrage til at reducere skaderne signifikant, siger direktør fra PTR Robots, Lone Jager Lindquist, der deltog ved afprøvningen.

Kolde hænder kan ikke alene

Med robotten kan medarbejderne bedre håndtere forflytninger og gangtræning af beboerne alene uden at være afhængig af en ekstra kollega, så der kan frigives varme hænder til den nære pleje og omsorg. For Attendo er det helt afgørende, at den teknologiske udvikling i plejesektoren ikke fører til færre varme hænder:

– Robotter kommer aldrig til at afløse de varme hænder, men teknologien flytter sig på området. Hvis vi kan hjælpe med bedre rehabilitering og styrke værdigheden samt trivslen for beboerne samtidig med, at medarbejdernes arbejdsmiljø styrkes, så vil vi gerne gå sammen med PTR Robots om at teste og udvikle teknologien, understreger Søren Andersen.

Fakta om Vonsildhave Plejecenter

Vonsildhave Plejecenter åbnede i 2015 og ligger i Kolding. Plejecentret består af 60 lejligheder med egen terrasse eller altan, hyggelige fællesområder og attraktive udearealer med grønne områder Herudover er der wellnessfaciliteter med spa og massage samt træningslokale.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vonsild

Donation til ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild er på vej. Pressefoto.

Donationen blev overrakt fredag.

En ny handicapvenlig aktivitetsbane i Vonsild bliver nu en realitet efter at have været på tegnebrættet uden finansiering i flere år.

Vonsild Fodboldklub modtog fredag en donation på 200.000 kroner fra Salling Fondene via Bilka Kolding. Pengene skal gå til at etablere en handicapvenlig aktivitetsbane ved Vonsild Skole, der kan benyttes af alle byens borgere.

Det er Bilka Kolding, der har indstillet projektet, som også skal være med til at styrke det lokale fællesskab og sammenhold.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Brandalarm larmede i over en time

Offentliggjort for

den

Forfatter:

En teknisk fejl var årsagen til, at brandalarmen på Vonsild Skole kørte i omkring 1,5 time. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Der var sket en fejl på brandanlægget.

Mange beboere i Vonsild fik muligvis forstyrret deres nattesøvn, da de ved midnatstid – natten til onsdag – bemærkede, at brandalarmen på Vonsild Skole larmede i lang tid – uden at der kom brandvæsen eller politi.

Faktisk måtte der ringes 114 for, at gøre opmærksom på, at brandalarmen var i gang på skolen. Herefter blev der sendt politi til stedet.

Onsdag eftermiddag oplyser Vonsild Skole på Facebook, at brandalarmen var gået i gang på grund af en teknisk fejl på anlægget. Brandalarmen blev slukket efter cirka 1,5 time.

Vonsild Skole beklager de gener det har medført.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Heidi nomineret til Danmarks Sejeste Idrætslærer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

37-årige Heidi Sejr Sørensen fra Speiclacenter Vonsild er blandt de tre nominerede til Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021. Pressefoto.

Skole OL kårer Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021. Der er kommet over 400 indstillinger, og tre er nu udvalgt til finalen. Den ene af de udvalgte er fra Vonsild.

Skole OL kårede i samarbejde med DIF, Dansk Skoleidræt, TrygFonden og Nordea-fonden for første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det gør de igen. Med prisen hyldes idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Skole OL ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Nu er de tre kandidater nomineret til kampen om, at blive Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021.

Blandt de tre udvalgte er 37-årige Heidi Sejr Sørensen.

Heidi rummer alle børn uanset deres handicap

Heidi Sejr Sørensen fra Specialcenter Vonsild i Kolding er den første nominerede kandidat. Heidi er en lærer, der går forrest for at inkludere alle elever uanset deres funktionsniveau og for at skabe et fællesskab om idrætten.

En kollega skriver i sin indstilling af Heidi:

-Heidi insisterer på, at alle elever uanset funktionsniveau har krav på et kvalificeret idrætstilbud. Derfor tilrettelægger og tilpasser hun undervisningen, så alle vores elever kan deltage uanset deres handicap. Hun insisterer på, at de har ret til og kan lave de samme idrætsgrene og boldspil som almen skolen, men selvfølgelig tilpasset så de hver og en oplever mestring. Hun evner at få alle med gennem sit tillidsfulde væsen og høje engagement. Hun viser rummelighed og går foran, så eleverne også viser samme rummelighed over for hinanden.

Heidi Sejr Sørensen er stolt over, at kollegaerne har indstillet hende til prisen:

-Jeg er enormt rørt og stolt over den anerkendelse, der er i at blive indstillet til prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer, det værdsætter jeg virkelig, siger hun i en pressemeddelelse.

Kåringen af Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021 finder sted i den første uge af februar. Vinderen modtager – sammen med æren – 25.000 kroner til brug på nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen samt kursus fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærer til en værdi af 7.500 kroner.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt har udvalgt de tre finalister og udvælger også vinderen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Tv-kokken delte ud af sin madinspiration

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Claus Holm var tirsdag på besøg i Superbrugsen i Vonsild. Foto: BlumePress.

Tv-kokken var tirsdag forbi Superbrugsen i Vonsild.

Der var tirsdag madinspiration på programmet, da tv-kokken Claus Holm besøgte Superbrugsen i Vonsild. Her fik slagter- og delikatesseafdelingen masser af “staldtips”:

-Det er sådan, at den indre spillefilm kan køre for kunderne, så de kan få god mad med masser af smag i. Butikken i Vonsild er sådan en klassisk butik med masser af søde medarbejdere. De stod og brugte en time af deres arbejdstid på, at lytte – og de vil det her, fortæller Claus Holm til Kolding Netavis.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vonsild

Nu kommer julemanden til Vonsild

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Julemanden og hans kone ankommer til Vonsild på lørdag. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Julemanden og hans kone ankommer lørdag til Vonsild.

Julemanden og hans kone kommer til Vonsild. Det sker på lørdag.

Arrangøren – Vonsild Brugsforening – håber på, at der kommer en masse børn og hilser på julemanden. Han har en pose slik med til alle børn. Bagefter er der æbleskiver.

Arrangementet finder sted på den bagerste del af p-pladsen ved Superbrugsen. Og det sker på lørdag klokken 14.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler