Ny filmskole i Nicolai

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Nicolai Kultur er i evig udvikling, og sidste skud på stammen er Nicolai Filmskole, der er åbnet i Bygning 5 – Nicolai.

Seneste medlem af Nicolai-familien er Nicolai Filmskole, der har til huse i Bygning 5 – Nicolai.

Hver mandag fra 17.30 – 19.00 vil der være undervisning i filmens mange aspekter. Bag skolen står lokale, Frederik Riis, der i 20 år har arbejdet med film i forskellige afskygninger og er producer i Rama Picture & Sound.

Skolen byder på et forløb, hvor man kan få en grundlæggende uddannelse i film og animation, og der bliver åbnet op for alle.

– Jeg synes, man skal give de unge en mulighed for at blive kloge både på praktik og teori i filmsprog. De skal have en indsigt i, hvordan filmene er lavet, siger Frederik Riis i en pressemeddelelse.

En af grundene til, at Frederik Riis har valgt Bygning 5 – Nicolai som lokation for Nicolai Filmskole er, at han gerne vil inddrage nogle af alle de foreninger, der allerede har til huse i bygningen, i arbejdet med film, og med den julekalender, som bliver det første store projekt for filmskolen.

– Et af grundlagene for, at filmskolen kommer til at fungere, er foreningssamarbejdet – jeg vil blandt andet gerne involvere Udtryksposen i arbejdet med en julekalender, som der kommer mere information om i løbet af efteråret, siger Frederik Riis.

En anden del af samarbejde med foreninger, der allerede har til hus i Bygning 5 – Nicolai, er opstået sammen med Canal6000, der har møde hver mandag fra kl. 19.00 – så deltagerne på filmskolen kan gå direkte fra undervisning til møde med Canal6000.

– På den måde kan kursisterne tale med folkene bag Canal6000 om mulighederne for at få vist deres projekter på lokal-tv, forklarer Frederik Riis.

Er du interesseret i at deltage, så mød op i Bygning 5 – Nicolai, hver mandag fra klokken 17.30 og bliv meget klogere på, hvordan man laver film.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel