Ny dansk ungdomskomedie

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 17 oktober 2021
Opdateret 17/10/21 6:42
Albert Rosin Harson (t.v.) spiller hovedrollen som Gustav. Foto: Nordisk Film/pressefoto.

Som en af de første film i nyt komedieinitiativ, udsendt af Det Danske Filminstitut, står en flok unge nye skuespillere klar til at indtage dansk film med ungdomskomedien “Jomfruer fra rummet”.

Nordisk Film kan præsentere en ny ungdomskomedie, der kredser om sex og kærlighed blandt unge gymnasieelever.

“Jomfruer fra rummet” er en af de første film, der udkommer efter at have modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts komedieinitiativ, der har fokus på originale komedier til unge.

Filmens instruktør Peter Molde-Amelung er begejstret for at være i gang med optagelserne:

– “Jomfruer fra rummet” handler om venskab, om at finde sin plads i verden og om det første knald – vigtige ingredienser i et hvert liv og helt klart værd at grine af. Komediens styrke er, at vi kan grine af de ting i livet, der er akavede og smertefulde. Og på den måde blive klogere på os selv og livet. “Jomfruer fra rummet” er en kæmpe fest af den slags, man ikke vil hjem fra. Jeg føler mig vanvittigt heldigt at få lov til at instruere et stærkt og talentfuldt cast med både unge og erfarne skuespillere – og en håndfuld gamle aliens, fortæller Peter Molde-Amelung i en pressemeddelelse.

Handlingen

Gymnasietiden er ved at være ovre for den generte Gustav og hans bedste ven Buller. De to outsidere tænker på sex – og taler hele tiden om det.

Drengenes liv ændres totalt, da et rumvæsen i skikkelse af en ung flot fyr ved navn Allan pludselig dumper ned fra himlen og flytter ind hos Gustav.

Uden at kende til Allans plan om at overtage jorden ved at forplante sig med flest mulige, danner Gustav og Buller et særligt venskab med ham.

Det går dog tids nok op for Gustav, Buller og Allan, at sex handler om meget mere end forplantning, og dén sandhed ændrer deres verden for altid.

Skuespillerne

I hovedrollen ses den generte outsider Gustav, der spilles af Albert Rosin Harson. Han fik sit gennembrud i TV2-julekalenderne Tinkas Juleeventyr og Tinka og Kongespillet, og som sidste år dansede på hele Danmarks dansegulv i Vild med Dans.

Milo Campanale, Tobias Maj Stelzner, Frederikke Sofie Faber og Zelma Lewerissa står i “Jomfruer fra rummet” for første gang foran kameraet i en spillefilm.

Som Gustavs bedste ven Buller ses Milo Campanale, der tidligere har haft roller i tv-serierne Stikker, Mit 50/50 Liv og snart er aktuel i Nisser på Netflix.

Model og influencer Zelma Lewerissa skal prøve kræfter med skuespillet som drømmepigen Barbara, og de dugfriske skuespillere Tobias Maj Stelzner og Frederikke Sofie Faber får i rollerne som rumvæsenet, forklædt som henholdsvis Allan i en toptrænet mandekrop, og som Fantasy forklædt i en velformet kvindekrop, deres debut på det store lærred.

Rundt om Albert Rosin Harson, Milo Campanale, Tobias Maj Stelzner, Frederikke Sofie Faber og Zelma Lewerissa kan publikum også glæde sig til at stifte bekendtskab med Peder Pedersen og Julie Agnete Vang som Gustavs pinlige forældre samt Lars Hjortshøj, Jesper Ole Feit, Helle Dolleris og Pernille Højmark i øvrige roller.

“Jomfruer fra rummet” får premiere i efteråret 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel