Ny bro: Plovfuren genåbnet for trafik

Lørdag 29. September 2018 06:38 1621
 Den nye bro består af 12 betonelementer, som til sammen vejer 200 tons. Pressefoto. Den nye bro består af 12 betonelementer, som til sammen vejer 200 tons. Pressefoto.

Arbejdet med at erstatte den gamle træbro over Kolding Å med en stærkere og mere tidssvarende betonbro er nu færdigt og Plovfuren er igen åben for trafik.

Siden 20. august har Plovfuren været lukket for trafik, fordi træbroen over Kolding Å ved Plovfuren skulle udskiftes med en ny betonbro. Arbejdet er nu fuldført og trafikanter kan igen passere Ådalen på strækningen.

- Den nye bro består af 12 betonelementer, som til sammen vejer 200 tons, og det giver en langt større bæreevne end den gamle træbro. Det betyder, at fx udrykningskøretøjer og skraldebiler nu har mulighed for at køre på Plovfuren. Til gengæld har den nye bro samme bredde, som den gamle og er fortsat etsporet, forklarer ingeniør Brian Simmelsgaard fra By- og Udviklingsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Højere sikkerhed med nyt autoværn

Udover større bæreevne har den nye bro fået autoværn i stedet som tidligere kun et rækværk. Det giver trafikanterne en betydelig større sikkerhed på broen, som efter efterårsferien øges yderligere ved at sætte autoværn langs opkørslen til broen på begge sider.

- Det er først muligt for os, at sætte de ekstra autoværn op på den anden side af efterårsferien, men nu åbner vi for de trafikanter, der savner muligheden for at kunne benytte Plovfuren og så afmærker vi strækningen og opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt, fortæller Brian Simmelsgaard og tilføjer:

- Når vi sætter autoværnet op, vil vi være nødt til at lukke broen en enkelt dag, sandsynligvis op til en weekend, men det udsender vi nærmere information om, når tidspunktet nærmer sig.

Det store fokus på sikkerhed på og omkring broen kommer i kølvandet på en ulykke sidste år, hvor bilisten kørte i gennem rækværket.

Tags