Kolding Netavis

Nu kommer “Lakserytteren” til Kolding

Han gør unge mere kreative. Nu kommer han og signerer sin nye fantasyroman i Kolding.

Den kendte influencer, Lakserytteren, – Rasmus Kolbe – har over en million følgere. Nu kommer kommer han til Bog & Idé i Kolding Storcenter den 18. juli for at møde sine fans og for at signere den nye fantasyroman “Legender fra Odysïa – Griskernes hemmelighed”.

Lakserytteren arbejder med at gøre unge mere kreative – både på sociale medier og i den ikke-digitale verden. Lakserytteren har over en million følgere på tværs af sine kanaler, og hver uge ser tusindvis af børn med på YouTube, hvor Lakserytteren har skabt et kreativt tegneunivers. Nu kommer han til Kolding for at møde sine fans.

– Som voksne glemmer vi tit vores kreativitet. Derfor prøver jeg at få børnene til at holde fast i netop den evne. Med fremtidens arbejdsmarked tror jeg, det bliver nødvendigt at kunne tænke innovativt og kreativt, siger Lakserytteren i en pressemeddelelse.

Rasmus Kolbe har tidligere vundet DM i tegning, været tegnelærer og er uddannet fra Designskolen Kolding.

Børn skal læse

Lakserytteren er udkommet med fantasyromanen, “Legender fra Odysïa – Griskernes hemmelighed”. Bogen er ikke den normale ‘YouTuber-skriver-en-selvbiografi-bog’, men er en illustreret fantasy-roman fuld af monstre og magi. Det helt særlige ved bogen er, at Lakserytteren faktisk har skrevet den sammen med sine følgere på sociale medier. De har blandt andet været med til at tegne monstre, opfinde på skøre ideer og været testlæsere på bogen.

– Jeg vil gerne have at børn læser mere og slukker telefonen lidt oftere, fortæller Rasmus Kolbe.

I alt har flere tusinde børn over hele landet været med til at udvikle bogen, gennem opgaver, der i virkeligheden er lærerige idegenererings- og designprocesser. Lakserytterens nye bog skubber på hans mission om at styrke tegneglæden og gøre danske børn og unge mere kreative.

Lakserytteren signere sin nye roman i Bog & Idé i Kolding Storcenter den 18. juli klokken 11.

Fakta om Lakserytteren

• Rasmus Kolbe er 28 år og er uddannet fra Kolding Designskole

• Rasmus Kolbe gør unge mere kreative gennem tegning, DIY og designopgaver på sine sociale medier

• Lakserytteren har lavet oplysningsvideoer med fx børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, social- og indenrigsminister Astrid Krag og er desuden ambassadør for UNICEF Danmark.

Del denne artikel