Connect with us

Kulturnatten

Nu er der kulturnat i Kolding

Offentliggjort for

den

Flere gader er spærret i forbindelse med Kulturnatten. Foto: Elo Christoffersen.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturnatten bliver officielt sat i gang fredag eftermiddag.

Fredag klokken 16 åbnes Kulturnatten 2019 i Kolding. Det er borgmester Jørn Pedersen, der traditionen tro åbner Kulturnatten på pladsen i Nicolai. Herefter er der underholdning med børnenes Onkel Reje.

Dette års tema på Kulturnatten er “Flyt dig”. Man kan flytte sig på mange måder. Man kan flytte sig fysisk, bevæge sig rundt og det vil jeg netop opfordre alle, der deltager i Kulturnatten til at gøre. Gå på opdagelse i gader, stræder, baggårde og åbne huse sammen med din familie og venner og oplev, hvordan Kolding summer af oplevelser, aktiviteter, musik og god stemning. Man kan også flytte sig mentalt og det er det, som kunsten og kulturen kan. Vi bliver udfordret i vores vanetænkning og gængse forestillinger, hvis vi åbner op for kulturen og kunsten.

Selve midtbyen er spærret af for trafik. Her er de gader, som er afspærret:

Kl. 08.00-02.00 Hyrdestræde og Låsbybanke P-plads
Kl. 13.00-24.00 Jernbanegade
Kl. 13.00-24.00 Slotsallé
Kl. 13.00-02.00 Låsbygade v. ensretningen
Kl. 13.00-02.00 Bredgade ved Borchs Gård
Kl. 13.00-02.00 Blæsbjerggade ved Skolegade

Kulturnatten slutter til midnat.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Kulturnatten

Kulturnatten: Årets klimahelt kåret og galleri udfordrer nysgerrigheden

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Mogens Leander og Nina Maria Sestoft her ved Galleri Leander. Foto: BlumePress.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fredag klokken 16 startede dette års “Kulturnatten” i Kolding.

Borgmester Jørn Pedersen (V) fik med en tale sat gang i “Kulturnatten” 2021. Åbningen fandt sted i den nyrenoverede Borchs Gård.

Under Kulturnatten kan besøgende også fat udfordret deres nysgerrighed. Det sker med en udstilling hos Galleri Leander. I Katrinegade vækkes det ukendte og drømme i denne udstilling. Her møder man Mogens Leander og Nina Maria Sestoft fra Galleri Leander.

Årets klimahelt

For fjerde gang kårede Kolding Kommune en lokal ildsjæl som årets klimahelt.

Valget faldt i år på købmand Espen Juul Sørensen for hans samarbejde med Kolding Madhjælp, der mindsker butikkens madspild og samtidig donerer overskudsmad til kommunens trængte borgere.

Ligeledes donerer Espen Juul Sørensen frugt og grønt fra butikken til Koldings fælles køleskab drevet af Food Reformers i Riberdyb 10, som alle byens borgere har mulighed for at tage mad fra.

-Espen Juul Sørensen er i sandhed en mand, der tager ansvar for sit lokalsamfund. Udover at skåne miljøet for en masse madspild, så formår han også at løfte en social dagsorden, for dem, der har allermest brug for det. Rema1000 på Sydbanegade har også et tæt samarbejde med vores jobcenter, hvor mennesker på kanten af arbejdsmarkedet får en chance bag kassen i butikken. Netop derfor er det et enigt udvalg, der peger på Espen som årets klimahelt, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh.

Der sker mange ting til Kulturnatten. Der er musik, butikkerne har længe åbent og ved 21-tiden sørger Husted Dans for dans på Banegårdspladsen.

Kulturnatten slutter klokken 24.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kulturnatten

Programmet er klar til kulturnatten

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kulturnatten i 2019. Foto: Ard Jongsma (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fredag den 3. september kl. 16-24 kan du opleve den helt unikke feststemning i hele Kolding midtby, når Kolding Kulturnat igen er tilbage for fuld musik.

Der er al mulig grund til at sætte kurs mod Kolding midtby fredag den 3. september, når Kolding Kulturnat igen fylder gader og stræder med kulturoplevelser af snart sagt enhver art.

Tag bare familie og venner under armen, for der vil være underholdning for alle aldre og for enhver smag, lover projektleder for Kolding Kulturnat, Mette Fersløv Schultz.

-Som altid er programmet et spraglet kludetæppe af små og store oplevelser rundt omkring i hele midtbyen. Nyt i år er, at Dansescenen er flyttet til Banegårdspladsen, og så tager vi den nyrenoverede Borchs Gård i brug som musikscene, fortæller Mette Fersløv Schultz og fortsætter:

-Det bliver også i Borchs Gård, at borgmesteren officielt skyder Kulturnatten i gang, og her vi lukker med det anmelderroste danske sangtalent Bathsheba, der dagen før Kulturnatten giver koncert i Lille Vega i København.

Hele programmet kan ses og downloades på kolding.dk/kulturnat og Mette Fersløv Schultz anbefaler desuden, at man følger med på Kolding Kulturnats Facebookside, hvor der vil være masser af inspiration at hente.

Isskulpturfestival i Nicolai Gården

Allerede kl. 15 kan børn og deres forældre tyvstarte kulturnatten i Nicolai Gården med isskulptureventen ’Ice for Kids’. Her kan børnene lave deres egen isskulptur.

Børnene kan også komme til farvefest hos Trapholt og skabe deres yndlingsstol af halmballer ved Den Spanske Trappe, opleve Sebastian Klein på Kolding Bibliotek og prøve Kulturskolen Koldings mange musik- og billedkunsttilbud i de to popup butikker, som Kulturskolen åbner i Søndergade på Kulturnatten.

På Nicolai Plads Nord kan man finde endnu en musikscene, hvor forskellige kor og bands viser, hvad de kan i tidsrummet kl. 16-24. Programmet spænder vidt fra gospel – kom og syng med – til festlig covermusik med bl.a. Aerosmith Tribute og The Mysterious Mr. Jones, der nyfortolker David Bowie.

-Derudover vil jeg anbefale at man går på opdagelse i byen – især på Akseltorv, Torvegade og Nicolai Plads Syd, hvor en masse lokale foreninger og aktører byder velkommen og laver aktiviteter for alle. Der er både mulighed for at spille kegler og løfte jern og prøve et magisk photoshoot, fortæller Mette Fersløv Schultz.

Fakta om Kolding Kulturnat

I år er Kolding Kulturnat fredag den 3. september 2021 fra kl. 16-24. Kulturnatten er den største begivenhed i Kolding midtby og er arrangeret i et samarbejde mellem Kolding Kommune, City Kolding og lokale frivillige kræfter.

Det er kommunens kulturinstitutioner, foreninger, restauratører m.fl., der bidrager med aktiviteter på Kulturnatten og næsten alle oplevelser er gratis på Kulturnatten.

På grund af corona-situationen har det ikke været muligt at lave et trykt program. I stedet kan programmet downloades på kolding.dk/kulturnat.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kulturnatten

Her er årets kulturnat-plakat

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 3. september kan du være med i kulturnatten. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kolding Kulturnat er tilbage i god form efter sidste års coronapause og fredag den 3. september vil Kolding midtby atter syde og boble af små og store kulturevents. Også årets kulturnat-plakat sprudler og er lavet af fire dygtige elever på Kulturskolen Kolding.

Genstart, fællesskab, overraskelser, oplevelser og ’byen på den anden ende’. Det er de nøgleord, der har inspireret de fire elever fra Kulturskolen Koldings UNG KUNST-workshop, som står bag årets kulturnat-plakat.

De fire elever er Kamilla Vogel, Vigga Slot, Alice Baagøe og Cecilie Evald og de har hver især arbejdet med små kvadratiske felter udført i tryk og tegning med flydende tusch, som tilsammen udgør plakaten.

-Kolding Kulturnat er en begivenhed, der i høj grad bliver skabt af det lokale kulturliv og derfor passer det perfekt, at det er lokale, unge kunstnerspirer, der har designet årets kulturnat-plakat. Resultatet udstråler masser af liv og glæde, som kulturnatten netop er garant for, siger kulturkonsulent i By- og Udviklingsforvaltningen, Mette Fersløv Schultz, der står i spidsen for Kolding Kulturnat, om plakaten.

Kulturnat-plakaten er i disse dage på vej fra trykkeriet ud til blandt andet byens butikker og kulturinstitutioner.

Afdelingsleder på Kulturskolen Kolding, Liv Grud Vestbjerg, er glad for, at en gruppe unge billedskoleelever har fået muligheden for at skabe årets kulturnat-plakat.

-Det er fedt for de unge at få sådan en opgave, hvor de kan udfordre sig selv, gøre sig umage og fordybe sig i mange timer, og på den måde også kan udvikle sig og blive endnu bedre. Mod på at prøve kunstneriske grænser af, nysgerrighed og skabertrang er et rigtig godt udgangspunkt for at lære endnu mere, fortæller Liv Grud Vestbjerg om arbejdet med plakaten.

Årets kulturnat-program offentliggøres snarest

En oversigt over de mange aktiviteter, der finder sted på Kulturnatten er på trapperne og kommer til at ligge på kommunens hjemmeside på www.kolding.dk/kulturnat og på Facebooksiden Kolding Kulturnat.

I år bliver der ikke, som tidligere år, udgivet et trykt program.

-På grund af corona-usikkerhed har vi først her i august haft mulighed for at indhente og samle alle informationer om de enkelte begivenheder på Kulturnatten. Derfor har det ikke været muligt at lave et trykt program, men på kolding.dk/kulturnat vil kan kunne se og downloade en oversigt over hele programmet med tidspunkter og steder, fortæller Mette Fersløv Schultz.

Hun opfordrer også til følge med på Facebook-siden Kolding Kulturnat, hvor der løbende vil være opslag om Kulturnattens aktiviteter og tips til oplevelser.

Se årets kulturnat-plakat nedenunder…

Foto: Kolding Kommune.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kulturnatten

Kulturnatten bliver udskudt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kulturnatten er rykket til den 3. september. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturnatten bliver rykket en uge. Årsagen er corona-restriktionerne.

Hvis du har planlagt, at tage til Kolding Kulturnat fredag den 27. august, så må lave planerne om. Kulturnatten er nemlig rykket til den 3. september på grund af corona-restriktionerne, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Udskydelsen skyldes, at forsamlingsforbuddet og retningslinjerne for større arrangementer gør det umuligt at afholde Kulturnat, i den form, vi kender den.

-Kernen i Kulturnatten er, at vi kan samles om de gode oplevelser og gå på opdagelse overalt i midtbyen. Det kan vi ikke med de restriktioner, som gælder i august. Ifølge regeringens genåbningsplan bør forsamlingsforbuddet og de sidste restriktioner være udfasede per 1. september – hvis vaccineplanerne holder. Ved at flytte Kulturnatten, er der derfor en større chance for at vi kan holde Kulturnat i sin normale frie og festlige form, forklarer kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz fra Kolding Kommunes Kultur og Event afdeling, der står bag Kulturnatten.

-Der er selvfølgelig ingen garantier, men vi krydser fingre og satser på, at Kulturnatten kan blive en fejring af den helt generelle genåbning og et kickstart af bylivet, som vi kendte det før Corona, siger Mette Fersløv Schultz.

Ny tilmeldingsfrist

Kolding Kommune åbnede for tilmeldinger til Kulturnatten for en måned siden.

En del har allerede tilmeldt sig og kommunen er nu i dialog med dem om den nye dato. Samtidig skubber kommunen tilmeldingsfristen til søndag den 13. juni.

Hvis man har lyst til at optræde eller byde ind med aktiviteter til Kulturnatten melder man sig til på www.kolding.dk/kulturnat.

Her kan man tilmelde sig inden for kategorierne musik og sang, aktiviteter og foreningsstande samt dans, teater og opvisning. Det er også muligt at tilmelde en salgsvogn, eksempelvis en foodtruck eller andet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kulturnatten

Kulturnatten vender tilbage

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kulturnatten forventes at vende tilbage i år. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Satser på, at Kolding Kulturnat kan gennemføres i år.

Kolding Kulturnat blev sidste år aflyst pga. Corona. I år satser og tror Kolding Kommune på, at Kulturnatten kan gennemføres og har åbnet for tilmeldinger til Kulturnatten.

Det betyder, at det er nu, du skal slå til, hvis du vil være en del af dette års Kulturnat, oplyser Kolding Kommune.

Kolding Kulturnat finder sted fredag den 27. august. Alle, der har lyst til at byde ind med aktiviteter til Kulturnatten, kan nu melde sig til på kolding.dk/kulturnat frem til den 1 juni.

Her kan man tilmelde sig inden for fire kategorier; musik og sang, aktiviteter og foreningsstande samt dans, teater og opvisning.

Det er også muligt at tilmelde en salgsvogn, eksempelvis en foodtruck eller lignenede.

Rammerne er ret brede

-Hvis man er i tvivl om, hvilken kategori man skal vælge eller i det hele taget har spørgsmål, skal man ikke tøve med at kontakte os, siger kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz fra Kultur og Event i Kolding Kommune i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Rammerne for aktiviteter er ret brede, men kodeordet er netop aktivitet. Om det er ansigtsmaling, gadeteater, keglespil, esport eller digtoplæsning er helt op til aktørerne. Det vigtigste er, at de får mulighed for at vise, hvad de kan og at Kulturnattens gæster får en masse gode oplevelser. Vi kan ikke love, at alle får en plads eller en scene at optræde på, men vi vil gøre vores bedste for at opfylde alles ønsker.

Kulturnatten bliver anderledes

Som udgangspunkt bliver det en Kulturnat, som vi kender den, og alligevel bliver den anderledes. Det skyldes især, at Kolding midtby er blevet renoveret gennem det seneste års tid.

Tombolapladsen er blevet til det nye Knudepunkt med grønne øer til ophold og på Vestertorv, der i mange år har huset Kulturnattens Dansescene, er der kommet en ny, stor legeskulptur.

-Der er flere steder, som ser anderledes ud og har fået nye funktioner, så vi kommer til at flytte lidt rundt på tingene. For eksempel flytter vi den store musikscene fra Akseltorv til Borchs Gård, som netop nu er ved at blive renoveret. Her vil det flyde med god musik og hyggelig baggårdstemning. Vi glæder os rigtig meget til at fylde byen med aktiviteter og se den i festlig form igen efter en tid med Corona, siger Mette Fersløv Schultz.

I slutningen af august er alle, ifølge myndighedernes vaccineplan, vaccinerede og kommunen forventer derfor, at Kulturnatten kan gennemføres.

Hvis det ikke er tilfældet og restriktioner og forsamlingsforbud gør, at Kulturnatten ikke kan gennemføres i sin vante form, bliver den aflyst.

-Vi håber selvfølgelig, at vi kan holde Kulturnat, for vi trænger til at komme ud og møde hinanden og opleve byen summe af liv. Hvis ikke det kan lade sig gøre, vil vi forsøge at flytte nogle af aktiviteterne til Trekantområdets Festuge, som starter samme dag som Kulturnatten og løber frem den 5. september, forklarer Mette Fersløv Schultz.

Hun fortæller videre, at selvom den ’store’ Kulturnat skulle blive aflyst, bliver borgerne ikke snydt, da kommunen i så fald vil holde en ’lille’ Kulturnat i Borchs Gård, der kan indhegnes og afgrænses i forhold til publikum.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest1 uge siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld3 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding7 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding3 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

Vamdrup5 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.
Ødis4 dage siden

Julemanden modtaget i Ødis

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik1 uge siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Kolding Kommune udbyder en storparcel på 17.000 kvadratmeter. Foto: Kolding Kommune.
Kolding5 dage siden

Sælger stor byggegrund til boligfællesskab

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler