Connect with us

Christiansfeld

Nu bliver gammel skole til nye boliger

Offentliggjort for

den

I stedet for det traditionelle 1. spadestik, blev opstarten af det nye byggeri i Christiansfeld markeret med en gravko, der flyttede mursten fra den gymnastiksal, der skal give plads til de nybyggede boliger. I førerhuset sad Käte Thomsen, der er tidligere elev på Christiansfelds gamle skole og nuværende forstander for Brødremenigheden i Christiansfeld. Pressefoto.

I hjertet af UNESCO-byen Christiansfeld opfører Domea 29 familieboliger. Domea Lunderskov-Kolding og borgmester Jørn Pedersen markerede startskuddet for byggeriet.

Til næste efterår kan 29 familier flytte ind i nyrenoverede og nybyggede boliger på Nørregade og Lindegade i Christiansfeld, som ligger midt i det område, der i 2015 blev udpeget som UNESCO-verdenskulturarv.

Det er den fredede del af Christiansfelds gamle drengeskole på Lindegade, der bliver renoveret og omdannet til 15 lejligheder, mens nyere bygninger i Nørregade, blandt andet en gymnastiksal, bliver revet ned for at give plads til fire nybyggede punkthuse, der i alt kommer til at rumme 14 lejligheder.

Domea Lunderskov-Kolding og Koldings borgmester, Jørn Pedersen markerede, at byggeriet af de nye almene boliger går i gang.

– Det er glædeligt, at vi nu får et nyt byggeri, der passer ind i den gamle historiske bykerne. Det er helt afgørende for at bevare vores UNESO-status. Samtidig er det også vigtigt, at byen fortsat kan udvikle sig og er et sted, hvor livet leves, fortæller Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Også projektudviklingschef i Domea.dk Louise Prahm glæder sig over muligheden for at bygge nye boliger midt i verdensarven.

– Vi vil gerne bo i Christiansfeld bl.a. fordi byen oser af historie, men samtidig vil vi også gerne bo i nye boliger, hvor varmeregningen er lav og indretningen, arkitekturen er tidssvarende, og som samtidig passer ind i omgivelserne. Den opgave løser vi i høj grad med det kommende byggeri, ved at blande nyt og gammelt fortæller Louise Prahm.

Byggematerialer bliver genbrugt

Nedrivningen af de gamle bygninger tyvstartede i begyndelsen af august. Mursten og øvrige materialer bliver genbrugt i det omfang, det kan godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen og i det omfang, det er byggeteknisk muligt.

– Som cirkulær økonomi-kommune har vi et stort fokus på at genanvende byggematerialer, og derfor er det forbilledligt, at entreprenøren vil genanvende så meget som overhovedet muligt fra den gamle skole i de nye lejligheder. Det passer ikke kun i vores mindset, men går perfekt i tråd med brødremenighedens gamle, bæredygtige håndværkertraditioner, forklarer Jørn Pedersen.

Fakta

Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding ombygger og renoverer Christiansfelds gamle drengeskole og opfører 4 nye bygninger.

I den gamle skole indrettes 15 familieboliger: 2-, 3- og 4-rums lejligheder på 74-115 m². I de 4 nye punkthuse opføres 14 familieboliger: 2- og 3-rums lejligheder på ca. 59 og 107 m². Imellem bygningerne etableres parkering og grønne områder.

Den gamle drengeskole ligger op ad Brødremenighedens kirke ’Salshuset’, som er epicenteret i området, der er udpeget som verdenskulturarvsområde. Et tæt samarbejde mellem kommune, Slots- og Kulturstyrelsen, arkitekt og bygherre har medført, at byggeriet passer godt ind i området med respekt for både det historiske miljø og standarden for nye boliger.

Byggeriet opføres i perioden: september 2019 til oktober 2020.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hejlsminde

Indehaver lukker Landkøkkenet: -Tid til at prøve noget andet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ellegaards Landkøkken lukker pr. 1 juni i år. Foto: Ellegaards Landkøkken.

Landbokøkkenet i Hejlsminde lukker pr. 1. juni, oplyser indehaveren.

Hvis du vil spise hos Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, så skal det snart være. Indehaver Jan Ellegaard har nemlig valgt, at lukke restauranten med sidste dag den 31. maj i år. Det oplyser han på Facebook.

-Jeg har efter lang tids overvejelse sammen med min familie valgt at lukke Landkøkkenet pr. 31/5-2022. Forretningen kører godt (uden for corona), men det er tid for mig og min familie til at prøve noget andet. Så hvis der er nogen derude, der kunne tænke sig at overtage Landkøkkenet, så kontakt mig endelig, skriver Jan Ellegaard blandt andet, der ejer stedet sammen med Trine.

Det er blevet til fem år i Hejlsminde og der har været en god lokal opbakning til restauranten. I 2019 blev Ellegaards Landkøkken kåret som byens bedste restaurant af websitet Restaurant Guru.

Alle selskaber, der er booket til og med 31. maj, bliver afholdt som planlagt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Hund reddet ud af brændende hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hunden blev reddet ud af huset og hunden fik efterfølgende vand af den kvindelige brandmand. Foto: BlumePress.

Trekantbrand fik torsdag eftermiddag reddet en hund ud af en brændende hus ved Christiansfeld.

Der udbrød torsdag eftermiddag kort før klokken 14 brand i et hus på Vejstruprødvej ved Høkkelbjerg nær Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet. En hund blev reddet ud af huset og en kvindelig brandmand tog sig herefter kærligt af hunden, der blandt andet fik noget vand.

Huset er noget medtaget. Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er sket sod- og brandskade i huset.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar. Pressefoto.

Kom og vær med, når vi markerer årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det sker, når vi den 10. februar 2022 holder Afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld.

Oplev den traditionsrige afstemningsfest, som byder på taler, fællessang, kaffe og lagkage og ikke mindst livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps.

Hovedtaler ved festen er Stefan Seidler, medlem af Den Tyske Forbundsdag for det danske mindretalsparti SSW. Velkomst ved borgmester Knud Erik Langhoff (C).

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar fra kl. 19-21. Festen foregår i Cuben, Østprøven 1 i Christiansfeld.

Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær og Grænseforeningen for Kolding og omegn.

Arrangementet afvikles i henhold til gældende covid-restriktioner på afviklingstidspunktet.

Billetter

Billetter koster 75 kr, og kan enten købes i Kolding Kommunes netbutik eller hos Christiansfeld | Museum Kolding, Nørregade 14 i Christiansfeld. Pladserne er ikke nummererede.

Hos Christiansfeld | Museum Kolding betales billetterne kontant eller med Mobilepay. Se åbningstider på Christiansfeld | Museum Kolding hjemmeside.

Hvis arrangementet grundet covid-19 aflyses, vil det være muligt at få refunderet billetprisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Tyveri i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det lykkedes tyven, at slippe væk med et mindre kontantbeløb, oplyser politiet.

Der har været ubudne gæster i et hus i Frederiksdalparken i Christiansfeld, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Tyven stjal et mindre kontantbeløb.

Tyveriet er sket mellem den 17. december klokken 24 til 23. december klokken 24.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Andelsboligforening fusionerer med Alfabo

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tyrstrup Andelsboligforening stemmer ja til fusion med Alfabo. Foto: Alfabo.

Tyrstrup Andelsboligforening stemmer ja til fusion med Alafabo.

Beboerne i Tyrstrup Andelsboligforening (TAB) har ved to ekstraordinære generalforsamlinger stemt ja til en fusion med Alfabo i Kolding samt opsigelse af administrationsaftalen med Dalbo.

Formålet med fusionen er at skabe en stærk driftsenhed, en styrket service samt sikre et lavt administrationsbidrag, fortæller formand for hovedbestyrelsen i Tyrstrup Andelsboligforening, Hans Rohr.

-En fusion med Alfabo vil komme både beboere og medarbejdere i Tyrstrup Andelsboligforening til gode. Vi vil få styrken, størrelsen og et stærkt bagland til at imødekomme fremtidens udfordringer, siger han.

Fusionen med Alfabo vil først træde i kraft 1. januar 2023. Men allerede nu står det klart, at Alfabo i forbindelse med fusionen vil udvide sin bestyrelse fra 7 personer til 9 personer, hvoraf de to pladser reserveres til personer fra TAB for en periode på 4 år.

-Dette er med til sikre en tydelig tilstedeværelse af viden om TABs afdelinger og de opgaver, som skal løses i fremtiden, siger Bent Jacobsen, der er bestyrelsesformand i ALFABO.

Han understreger også, at personalet, som i dag er ansat i TAB, virksomhedsoverdrages og fortsætter, hvis de ønsker det, i deres nuværende stillinger. Desuden opretholdes TABs nuværende kontor i Christiansfeld for at sikre kontakt til beboerne og kommende lejere.

-Fusionen vil medføre mange fordele for både TAB og Alfabo, og vi glæder os til at gå i gang med det store arbejde med sammenlægningen, slutter Bent Jacobsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler