Nu bliver det nemmere at komme af med affaldet

Svend Erik Brodersen
Svend Erik Brodersen 15 november 2022
Opdateret 15/11/22 19:30
Nu må du også snart bruge genbrugspladsen i din nabokommune – og borgere fra nabokommunen må bruge din. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Fra årsskiftet kan du komme også af med affaldet på på genbrugspladserne i din nabokommune.

Fra nytår bliver det meget nemmere for private borgere med bil i hele Trekantområdet, at komme af med deres affald på en genbrugsplads, skriver Fællesavisen.

Som et forsøg i et år vil de syv kommuner nemlig slå dørene op for alle på de i alt 22 genbrugspladser i den bemandede åbningstid både på hverdage og i weekenderne.

Hidtil har det været sådan, at pladserne er brugerfinansierede, og at det der for kun er personer med bopæl i kommunen samt sommerhusejere, der må anvende kommunernes genbrugspladser. Men det bliver altså med den nye ordning ændret fra 1. januar 2023.

Reglerne skal følges

Brugerne af forsøget skal dog følge de regler, som er gældende for genbrugspladsen i den kommune, hvor de benytter den. Kommunens affalds- og genbrugsfolk mener ikke, og at ordningen vil medføre væsentlige forskydninger i affaldsmængderne. Dette vil dog blive fulgt nøje i forsøgsperioden.

Forsøget forventes heller ikke, at få økonomiske konsekvenser for de enkelte kommuner. Men dette følges også. Og så skal der også laves brugerundersøgelse, inden kommunernes politikere om et års tid tager stilling til, om ordningen skal gøres permanent – eller standses.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel