Connect with us

Syddanmark

Nu åbner Legoland ny forlystelse

Offentliggjort for

den

Emmet’s Flying Adventure
Emmet’s Flying Adventure. Foto: Legoland.
Emmet’s Flying Adventure. Foto: Legoland.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Forlystelsen skulle have været åbnet ved sæsonåbningen sidste år. Men nu står den klar til åbning.

Legoland åbner fredag den 21. maj klokken 11 en helt ny forlystelse. Det er rent faktisk et helt nyt land – The Lego Movie World.

Det skulle have været åbnet ved sæsonåbningen i 2020, men coronakrisen kom i vejen.

Men nu åbner det nye land.

Skandinaviens første “flying theater”

Man kommer ikke til at sidde stille foran den gigantiske skærm, når Legoland bliver den første forlystelsespark i Skandinavien, som får en flying theater forlystelse.

I ’Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight’ svæver gæsterne rundt i Emmets sofa, mens de oplever en medrivende film på en kæmpestor 180 grader kuppelskærm, der matcher sofaens bevægelser. Man vil også mærke vind i håret, se tåge omkring en og blive udsat for forskellige dufte i luften udervejs.

-Den store skærm og bevægelserne gør, at man oplever det som at flyve inde i filmen, og blive draget ind i Lego Movie universet, siger direktør Christian Woller i en pressemeddelelse.

På flyveturen kan gæsterne blandt andet se frem til at komme en tur op i rummet, flyve forbi pirater og opleve nogle af de kendte områder fra Lego-filmene.

Flyv rundt i 14 meters højde

En anden højtflyvende nyhed henvender sig til de lidt større børn og de voksne legebørn. I ’Apocalypseburg Sky Battle’ skal de styre deres eget fly og selv bestemme, hvor meget flyet skal rotere.

-Der kommer fart på, og man godt kan nå at blive lidt rundtosset, inden man lander med flyet igen. Så man skal helst ikke være alt for bange for at få hovedet nedad, siger Christian Woller.

Foto: Legoland.

Sjov for hele familien

Der bliver også mulighed for at nyde udsigten fra et droptårn, der bygger på Unikitty karakteren. Her venter et 12 meter højt tårn, hvor det går op og ned med masser af sus i maven undervejs.

En anden central del af området bliver et 10 meter højt legetårn udformet som Lego-film karakteren Bennys rumskib med mulighed for masser af fysisk leg.

Du kan opleve The Lego Movie World fra fredag den 21. maj klokken 11 i Legoland i Billund.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Syddanmark

Vejle melder sig i top fem: Hus udbudt til salg for vildt millionbeløb

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Lilienhoff.
Foto: Lilienhoff.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Selvom de fleste danske byer har et boligområde, der af lokalkendte går som ”det fine”, plejer liebhaveri og høje millionbeløb nærmest at klinge utvetydigt med hovedstaden, Nordsjælland og kysten mod Øresund.

Indtil nu har dette område da også tronet solidt på den aktuelle pristop, men udbuddet af et næsten 700 kvadratmeter stort hus i Bredballe, Vejle, har netop skubbet til topstillingen, skriver boligmediet Boliga.dk.

Med en udbudspris på svimlende 49,5 millioner kroner stryger villaen nemlig lige ind som den absolut dyreste villa, der for øjeblikket er udbudt til salg i Jylland, og landets samlet set tredjedyreste udbudte hus – en placering det deler med en villa i Hellerup, der også fornyligt ramte markedet til de knap 50 millioner kroner.

Ejendommen har bare 17 år på bagen, og beskrives i salgsmaterialet fra liebhavermæglerkæden Lilienhoff, der har huset til salg, som en moderne bolig, der trods sine mange kvadratmeter føles intim og hyggelig.

De 679 kvadratmeter fordeler sig på syv værelser og ligger cirka ti minutter fra Vejle Centrum. Blandt elementerne ved boligen, der sandsynligvis har fået nullerne til at rulle, findes en hall, atriumgård, biograf med plads til 12 personer, soveværelse med walk in-closet og badeværelse – alt sammen bygget i nordiske materialer og blandt andet med en loftsteknik, som det deler med Oslos operahus.

Dertil kommer en grund på over 4.000 kvadratmeter direkte ud til Vejle Fjord.

Høje priser i Vejle

Husets mange kvadratmeter og det store millionbeløb, det er udbudt til salg for, resulterer i en kvadratmeterpris på knap 73.000 kroner.

Men selvom det er betydeligt over de gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som Vejles villaer og rækkehuse ellers trækker – er det i samme leje, som kommunens to øvrige højdespringere står til salg for:

De to huse, der p.t. udgør fjordbyens andet- og tredjedyreste hus, er udbudt til salg for henholdsvis 29,7 og 24 millioner kroner – og kvadratmeterpriser på godt 69.300 og 74.800 kroner.

Ifølge data fra Boliga.dk udbydes en gennemsnitlig huskvadratmeter i Vejle Kommune for øjeblikket for 14.646 kroner, hvilket er på niveau med landets samlede gennemsnit.

Ender den store nyudbudte Vejle-villa med at blive solgt for et beløb nær udbudsprisen, snupper den pladsen som årets hidtil dyreste hushandel i hele landet. En plads der hidtil er delt mellem to villaer i Vedbæk, der begge er handlet for 46 millioner kroner.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Gavmildt ægtepar deler Lotto-gevinst med børnene

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Et par i 60'erne fra Haderslev Kommune fik sig en glædelig overraskelse, da de vandt i Lotto. Foto: Danske Spil.
Et par i 60'erne fra Haderslev Kommune fik sig en glædelig overraskelse, da de vandt i Lotto. Foto: Danske Spil.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et par i 60’erne fra Haderslev Kommune fik sig en glædelig overraskelse søndag morgen for lidt over en uge siden, da de vandt to millioner kroner i en tredelt førstepræmie.

-Jeg tjekkede bare kuponen søndag og tænkte, at det er da løgn. Og så for jeg ind til min mand og sagde, tag dine briller på og læs tallene højt. Og så kiggede vi på hinanden og fandt ud af, at den var skisme god nok, griner kvinden.

Glæden blev dog ikke kun delt med manden, også børnene fik en besked med det samme, oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse:

-Jeg sendte dem en besked med et billede af kuponen og skrev, at de skulle bemærke række 10. De blev selvfølgelig helt vildt glade på vores vejene.

Ægteparret var trofaste Lotto spillede for nogle år tilbage, og spiller stadig med i ny og næ.

-Jeg tænkte, jeg står alligevel i kiosken, så tager jeg lige en lyn Lotto med, fortalte kvinden, som købte den magiske kupon hos Føtex i Haderslev.

-Men den blev jo købt om lørdagen og så var der pinse søndag og mandag, så det var nogle lange dage indtil vi kunne få den tjekket rigtigt om tirsdagen, fortalte kvinden, der skyndte sig ned i Føtex igen.

-Vi var jo lidt nervøse, for vi vil helst ikke have, at alle ved det, så da ekspedienten sagde, at vi havde vundet over 5000 kroner og skulle kontakte Danske Spil blev vi lettede. Og vi havde jo mundbind på, så ingen kunne se det skæve smil, fortalte sønderjyden glad.

Mange drømmer om at vinde i Lotto og om, hvad gevinsten kan bruges på, og ægteparret fra Haderslev er helt sikre på, hvad deres flotte gevinst skal gå til. De drømmer nemlig om at dele pengene ud til familien, og om at invitere børn og børnebørn på en rejse, når det engang kan lade sig gøre.

-Vi har jo voksne børn med hus, børn og så videre, så de får lidt hjælp. Og så skal vi alle sammen ud på en stor fælles rejse for hele familien. Det er jo rart at kunne give dem det, og de har jo mere brug for pengene end vi har, fortæller de glade vindere, som ser frem til næste år, hvor corona forhåbentlig tillader lidt mere.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Syddanmark

Sydjysk robotkonge skyder kapital ind

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Thomas Visti har købt 20 % af Vejen-firmaet som blev stiftet i 2019, men Kevin Christensen (til højre i billedet) sidder som stifter fortsat på majoriteten i WeldingDroid med 22 % af ejerskabet efter udvidelsen af ejerkredsen. Pressefoto.
Thomas Visti har købt 20 % af Vejen-firmaet som blev stiftet i 2019, men Kevin Christensen (til højre i billedet) sidder som stifter fortsat på majoriteten i WeldingDroid med 22 % af ejerskabet efter udvidelsen af ejerkredsen. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svejserobotten i Vejen udvider ejerkredsen.

Svejserobotten WeldingDroid fra den sydjyske by, Vejen, kendt fra Løvens Hule på DR TV, udvider nu sin ejerkreds. Ombord kommer en af nøglepersonerne bag den danske robotindustris internationale succes, Thomas Visti.

Han ser et stort potentiale i automatisering af svejseprocesser i en branche, der i dag ikke har forløst det fulde potentiale inden for robotteknologi. WeldingDroid seksdobler svejsetempoet og øger dermed konkurrenceevnen.

Virksomheden skal vokse fra 6 til 30 ansatte inden udgangen af 2022, og der etableres lokale afdelinger i Tyskland og USA.

Omsætningen stiger stejlt

WeldingDroid bevæger sig op en stejl vækstkurve: Fem måneder inde i 2021 har selskabet allerede omsat for det samme som i hele 2020, og efterspørgslen tegner til at eksplodere yderligere i takt med, at verden genåbnes efter covid-19.

Det kræver dog store armbevægelser at lykkes med at erobre verdensmarkedet med ny og innovativ teknologi.

Nu skal der investeres flere ressourcer i organisationen. Både i ledelsen og i R&D, men også i salg, som skal understøtte et forhåbentligt nyt eksporteventyr, pointerer WeldingDroids nye investor, Thomas Visti.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juni 2021
M Ti O To F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Populære artikler