Connect with us

Kolding

Nu åbner fitnesscentrene igen

Offentliggjort for

den

Regionschef i Fitness World, Jeanette Rosendahl. Pressefoto.
Regionschef i Fitness World, Jeanette Rosendahl. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Torsdag kan du igen træne i dit lokale fitnesscenter.

Fra på torsdag kan fitnessbrugerne i Region Syddanmark – herunder Kolding – igen se frem til at dyrke fitness i landets fitnesscentre. Og det skaber glæde hos Danmarks største fitnesskæde Fitness World og ikke mindst deres knap 500.000 medlemmer.

Åbningen sker med ekstra fokus på rengøring og desinfektion og tjek af coronapas i alle træningscentrenes åbningstider.

-Vi er meget begejstrede for, at vi kan få lov til at åbne vores centre igen. Vi ved, at mange danskere har ventet længe på denne mulighed og glæder sig til at komme tilbage til træningen, og vi glæder os utroligt meget til at tage imod dem og hjælpe dem tilbage i de gode træningsvaner. Åbningen sker ud fra myndighedernes og branchens retningslinjer og forholdsregler, og alle medarbejdere og medlemmer skal vide, at det er sikkert og trygt at træne her hos os, fortæller Regionschef i Fitness World, Jeanette Rosendahl, i en pressemeddelelse.

Fokus på sikker genåbning

Siden nedlukningen har virksomhedens fokus været på at forberede en sikker og forsvarlig genåbning af centrene med udgangspunkt i branchens og myndighedernes retningslinjer.

Et nyt og omfattende rengørings-setup, ekstra desinfektion og kapacitets- og corona-pas kontrol er blandt de initiativer, der skal sikre en tryg og sikker genåbning hos Fitness World:

-Vi har sammen med brancheorganisationen, DFHO, opstillet en række forholdsregler og retningslinjer for en sikker genåbning. Fokus er at passe på hinanden ved at vise hensyn, holde afstand og sikre en god hygiejne. Vi har god plads i vores centre, og medlemmerne kan fra genåbningsdagen se hvor travlt der er i centret ud fra “Live” data i app’en, og planlægge træningen efter det. Derudover har vi en medarbejder stående ved indgangen, i hele åbningstiden, som tjekker medlemmernes corona-pas. Vi har også udarbejdet et nyt rengørings-setup, som blev implementeret op til forrige genåbning samtidigt med, at vi sikrer tydelig kommunikation og skiltning, så vi er mere end klar til at tage imod medlemmerne, forklarer Jeanette Rosendahl.

Danskerne mistrives når de ikke dyrker fitness

DFHO; fitnesscentrenes brancheorganisation har netop gennemført en brugerundersøgelse blandt 20.000 fitnessudøvere som viser, at i Region Syddanmark oplever 70 pct. fysisk mistrivsel som konsekvens af nedlukningen, og 56 pct. mistrives mentalt.

Det er bekymrende tal, og derfor har genåbningen af fitness stor betydning for danskernes fysiske og mentale sundhed:

-Det har stor betydning for folkesundheden både fysisk, socialt og mentalt, at mere end 800.000 danskere nu kan komme tilbage til deres træning og ind i de gode træningsvaner igen. Alene hos os træner knap 10% af den danske befolkning over 14 år, og vi kan mærke på medlemmerne at de virkelig glæder sig til at kunne vende tilbage, slutter Jeanette Rosendahl.

Sådan kommer du i gang igen efter corona

 1. Start i det små. Sæt dig nogle små, konkrete og opnåelige mål i stedet for at kaste dig ud i en intens slankekur eller overambitiøs træningsplan. Når du opnår dem, får du mere blod på tanden og får lyst til mere. Succes avler succes.
 2. Hjælp den gode vane på vej. Identificer de ting, der lykkes for dig, og som hjælper dig nærmere dine mål. Og forsøg så at gentage dem, indtil de bliver til en vane. Selvom det er meget individuelt, hvad der fungerer, kan du prøve at sætte løbeskoene og en pakket sportstaske frem til næste morgen, inden du går i seng eller hav sportstasken med træningstøjet med på arbejde. Når først du rammer sofaen, er det svært at komme op.
 3. Vær ambitiøs, men husk at lytte til din krop. Det er altid bedre at træne bare 30 minutter end slet ikke. Ambitioner er altid godt at sætte, men vær realistisk, så du undgår at blive skuffet eller skadet. Start stille og roligt ud med let træning og vær opmærksom på at mærke efter, hvordan din krop reagerer. Nøglen til gode træningsresultater ligger i vedholdenhed og gode vaner – ikke i overambitiøs træning.
 4. Træn sammen – det motiverer. Det er de færreste, der bryder sig om at bryde en aftale. Find derfor en anden person, du kan træne sammen med. Det kan fx være din partner, ven, nabo eller kollega. Når man har en fast aftale med en anden person, er sandsynligheden for at man bryder den mindre. Samtidig kan det også gøre træningen sjovere.
 5. Accepter tilbagegang. Drop “alt-eller intet-tankegangen”. Nøglen til en sund vane er et balanceret og sundt forhold til træning og sundhed generelt. Selvom du har trænet regelmæssigt og fulgt dit program, og vægten viser noget andet end forventet, er det OK. Det skal du ikke lade dig slå ud af. Hvis du oplever en mindre tilbagegang, så accepter den. Det handler om de små skridt og det lange forløb.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Kolding

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Torsdag åbner et nyt kviktestcenter i den nordlige del af Kolding.

Der er pres på teststeder, hvor borgere vil testes for coronavirus. Region Syddanmark vil i løbet af denne uge have åbnet 18 nye kviktestcentre. Den ene af disse centre bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december.

Borgerne i Region Syddanmark kan altså vælge mellem en PCR-test eller en hurtigtest, hvis de skal testes for covid-19.

PCR-testen er gyldig som coronapas i 72 timer. Hurtigtesten er gyldig i 48 timer.

I Kolding kan du få foretaget en PCR-test i testcentret på Kokbjerg i Bramdrupdam.

Kviktestcenter – Vejlevej 139

Åbningstiderne er:

Mandag
08:00 – 19:00

Tirsdag
08:00 – 19:00

Onsdag
08:00 – 19:00

Torsdag
08:00 – 19:00

Fredag
08:00 – 19:00

Lørdag
10:00 – 18:00

Søndag
10:00 – 18:00

Sydbank Arena, Vonsild

Åbningstider:

Mandag
08:00 – 19:00

Tirsdag
08:00 – 19:00

Onsdag
08:00 – 19:00

Torsdag
08:00 – 19:00

Fredag
08:00 – 19:00

Lørdag
10:00 – 18:00

Søndag
10:00 – 18:00

PCR-test, Kokbjerg 1A, Bramdrupdam

Åbningstider:

Mandag
08:00 – 19:00

Tirsdag
08:00 – 19:00

Onsdag
08:00 – 19:00

Torsdag
08:00 – 19:00

Fredag
08:00 – 19:00

Lørdag
10:00 – 18:00

Søndag
10:00 – 18:00

PCR-test: Arena Syd, Vamdrup

Åbningstider:

Søndage klokken 9-17 (Lukket mellem 12:30-13:10)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Café Paraplyen runder 30 år

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Café Paraplyen kan fejre 30 års jubilæum. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den sociale Café Paraplyen i Kolding har i 30 år været et hyggeligt værested for socialt udsatte mennesker og andre med lyst til godt selskab.

Jubilæet fejres torsdag den 9. december, hvor en pandekagebil parkerer på torvet foran caféen i Adelgade 10 og serverer gratis dessertpandekager mellem klokken 12-16. Café Paraplyen pynter også torvet op med juletræer, bålfade og høje borde.

Gæster og venner af caféen er desuden inviteret til åbent hus i caféen torsdag den 9. december, hvor dagen begynder med gratis rundstykker klokken 9-11 og fortsætter med musik fra John Schmidt. Klokken 15-16 er der taler ved blandt andre:

• Politikeren Villy Søvndal, som var med til at oprette Café Paraplyen ved at støtte en bevilling om kommunalt driftstilskud.

• Politikeren Hans Holmer, nuværende formand for Social- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune

• Birgit Baltzersen, frivillig i Café Paraplyen i næsten hele caféens levetid

• Kurt Bjerregaard, formand for Café Paraplyen

-Vi oplever en utrolig flot opbakning fra lokale virksomheder, naboer og private koldingensere. De støtter os i det daglige og gør det med ekstra donationer muligt at lave en flot fejring af jubilæet, siger caféleder Lene Frølund Rasmussen.

På jubilæumsdagen afsløres også Paraplyen helt egen jubilæumssang skrevet af Lene Frølund Rasmussens mand, Christian Rasmussen.

I Café Paraplyen kommer dagligt omkring 50 gæster, og cirka 30 frivillige er tilknyttet det sociale værested, som tilbyder god og billig mad og en lang række aktiviteter. I caféen er det også muligt at få hjælp til IT, NemID, e-Boks, kontakt til kommunen mv. Og caféen kan hjælpe med kontakt til gratis økonomi- og gældsrådgivning, gratis retshjælp mv. i KFUM’s Sociale Arbejde, som Café Paraplyen er en del af.

KFUM’s Sociale Arbejde driver over 170 sociale institutioner og tilbud landet over og er en af Danmarks største sociale, diakonale organisationer med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Familiedrevet miljøvirksomhed er bedst til vækst i Syd- og Sønderjylland

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i region Syd- og Sønderjylland. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i region Syd- og Sønderjylland. Familievirksomhedens fokus på miljø samt næse for forretning er blandt de ting, juryen fremhævede.

Flot vækst og indtjening i et konkurrencepræget marked. Det var blandt begrundelserne, da juryen med Henrik Holst Elstrøm som juryformand udråbte Meldgaard Miljø ved Line Meldgaard, Henrik Meldgaard og Lasse Meldgaard til de regionale vindere af EY Entrepreneur Of The Year 2021.

Kåringen skete ved et event i Kolding mandag aften, da Syd- og Sønderjyllands vækstskabere blev hyldet.

Familievirksomheden, der har arbejdet med affald i mere end 40 år, imponerede juryen med blandt andet deres tilgang til bæredygtighed:

-De investerer i bæredygtige løsninger og har en cirkulær tankegang. Og i og med at de hjælper virksomheder med at sortere deres affald, bidrager Meldgaard Miljø til, at flere virksomheder gør verden lidt grønnere, siger Michael Anker, Partner i EY og ansvarlig for region Syd- og Sønderjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

Hos konkurrencens hovedsamarbejdspartner, Danske Bank, fremhæver områdedirektør Niels Erikstrup Mortensen også nogle af juryens pointer:

-Det er en stærk familie med en særdeles veldrevet virksomhed. De har et globalt sigte og formår at se nye muligheder, hvilket skaber en stærk businesscase.

Meldgaard Miljø A/S var finalist i regionen sammen med følgende virksomheder:

• Auction Group A/S
• Danepork A/S
• Eldorado A/S
• UGM-Holding ApS

Med den regionale sejr er Meldgaard Miljø klar til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year, som finder sted 13. januar 2022. Her bliver en af de seks regionale vindere kåret som samlet vinder i Danmark.

Meldgaard Miljø har miljøcentre i Kolding, Aabenraa og Haderslev.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sdr. Bjert

Kro vinder pris

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sdr. Bjert Kro vandt mandag en pris.

Sdr. Bjert Kro har vundet prisen “Smæk for skillingen”. Det skete ved en prisuddeling mandag i København. Bag prisuddelingen stod White Guide Danmark.

Sdr. Bjert Kro er både glade og stolte over, at have modtaget prisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Dalby

Stor mangel på pasningspladser

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Børnepasningen i Kolding Kommune er under pres. Foto: Bessi/Pixabay (Modelfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Børnepasningen i Kolding Kommune er under pres – og det fører til, at især småbørn-forældre risikerer at skulle køre langt for at få deres barn passet.

Blandt de ramte er en børnefamilie, der er flyttet til kommunen – og har købt hus i Dalby. Og så er de blevet henvist til en pasningsplads i Lunderskov.

Og desværre er de ikke de eneste, der har stået i den situation.

Derfor skal byrådets børne- og uddannelsesudvalg se på en mulighed for en løsning af kapacitetsproblemet.

-Det er så afgørende, at der er tilstrækkeligt med pasningspladser, hvis vi skal kunne tiltrække nye indbyggere, siger den socialdemokratiske gruppeformand, Poul Erik Jensen, fra Vamdrup.

Det er især dagplejen og vuggestuerne, der er under pres. For samtidig med, at børnetallet er stigende, er der dagplejere, der stopper, fordi de går på pension – eller har fundet andet arbejde. Især job-boomet har bevirket, at nogle har skiftet til et andet arbejde.

Kommunen arbejder også på at skaffe flere børnehavepladser i de kommunale institutioner, bl.a. er der udvidelser på vej i Vester Nebel og Ødis.

Situationen tilspidses desuden af, at den private institution Klax på Mosevej er blevet forsinket – og først åbner til maj næste år.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest1 uge siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld3 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding7 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding3 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

Vamdrup5 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.
Ødis4 dage siden

Julemanden modtaget i Ødis

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik1 uge siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Kolding Kommune udbyder en storparcel på 17.000 kvadratmeter. Foto: Kolding Kommune.
Kolding5 dage siden

Sælger stor byggegrund til boligfællesskab

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler