Nordisk sjælekunst

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 13 april 2022
Opdateret 13/04/22 5:07

Nicolai lægger scene til en aften med et musikalsk møde mellem Edvard Munch, Henrik Ibsen og Edvard Grieg.

Torsdag den 21. april klokken 19.30 er der lagt op til en spændende aften, hvor publikum bliver taget på en tur rundt i den nordiske sjælekunst, når Nordic Song Festival igen gæster Nicolai Scene.

Få nordiske kunstnere er nået dybere ind i sjælen og sindets kringelkroge – helt ned i det arketypiske og universelle – end Edvard Munch, Henrik Ibsen og Edvard Grieg.

Til koncerten Nordisk Sjælekunst lader vi de tre mænd ”mødes”, for at inspirationen kan strømme frit mellem dem. Eksempelvis vil Peer Gynts tro Solvejg med den store kærlighedsevne synge vuggesang over sin voksne Per, mens Munchs malerier afslører menneskets dybe eksistentielle længsel, og Ibsen dukker op med citater fra sine skuespil om frihed, ansvar og valg.

Nordisk Sjælekunst-koncerten kredser om identitet og eksistens, og de enkelte kunstarter vil kunne kommentere hinanden og dermed fordybe emnet.

På scenen er sopranen Philippa Cold og tenoren Ludvig Lindström – til at akkompagnere sig har de pianisten Jacob Lidåkra. De vil fremføre værker af blandt andre Peter Arnold Heise, Carl Nielsen, Edvard Grieg og Matti Borg.

Billetter kan købes på www.nicolaikultur.dk – billetter i døren kan kun købes med MobilePay.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel