Nikolaj Lie Kaas står bag “Agent”: En ny dramakomedieserie

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 30 april 2022
Opdateret 30/04/22 9:16
Nikolaj Lie Kaas står bag den nye TV 2-dramakomedieserie ’Agent’, der får premiere i 2023. Foto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2.

Esben Smed spiller hovedrollen i serien, hvor også masser af store kendte skuespillere og kunstnere medvirker som sig selv.

Nikolaj Lie Kaas har både skrevet og instruerer den nye serie, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Agentfirmaet er et gammelt familieforetagende, der ejes af Joes mor, Vibeke (Ina-Miriam Rosenbaum), men Joe har store drømme og planer med firmaet, oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Desværre går det ikke helt efter planen. Artisterne truer med at forlade firmaet, gælden vokser og vokser, og hans mor har trådt på bremsen. Privat kører det heller ikke. Joe skal som delefar finde tid og overskud til sin datter, og ekskonen (Julie Agnete Vang) truer med at hive ham i Familieretshuset for at begrænse samværet. Men Joe giver aldrig op, og med ukueligt gåpåmod og stor optimisme kæmper han videre.

En komedie oven på et drama

-Jeg har altid tænkt, at der et stort potentiale i min branches originaler og historier, og jeg har altid været fascineret af mennesker og karakterer, der ikke selv kan se de åbenlyst forkerte valg, de tager. Sådan opstod ideen om Joe, en kendis-agent, der skal navigere rundt i underholdningsmiljøet med alt, hvad det indebærer af sindssyge situationer, samtidig med at han skal være far for sin tiårige datter. Det er en komedie oven på et drama, for jeg har været bevidst opmærksom på ikke at overgive mig til det rene drama, hvilket ligger lige for, når man skildrer et menneske, der er på en deroute. Men det har været mit mantra, at man skal kunne grine højlydt, siger Nikolaj Lie Kaas i pressemeddelelsen.

Masser af kendisser

Hovedrollen som Joe spilles af Esben Smed, mens Julie Agnete Vang spiller hans ekskone Hannah. Vibeke er Joes mor og ejer af agentfirmaet og spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, mens Joe og Hannahs datter, Tallulah, spilles af Selma Sol í Dali Pape. Joes assistent, Line, spilles af Mathilde Arcel, den nye agent i firmaet Anne Heldt spilles af Camilla Lau, mens Hans Henrik Clemensen spiller Joes advokat Evald.

Det øvrige cast i ‘Agent’ tæller masser af store og kendte skuespillere og personligheder som bl.a. Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Nukâka Coster-Waldau, Sigrid Husjord, Melvin Kakooza og Gun-Britt Zeller, der alle har sagt ja til at spille ‘sig selv’ – mere eller mindre overdrevet i en farverig verden fyldt med skønne og skøre karakterer.

‘Agent’, der er på i alt otte afsnit, ventes at få premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel