Nicolai Kultur med i landsdækkende projekt

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Et nyt projekt skal arbejde med at finde plads til de udsatte unge i landets kulturhuse, og Nicolai Kultur er udvalgt til at være med i projektets følgegruppe.

Nicolai Kultur er med i et nyt landsdækkende projekt under navnet ”På kanten af kulturen”.

Projektet, der er søsat af kulturhuset KU.BE på Frederiksberg med støtte af Velux Fonden, skal de næste tre år være med til at sætte fokus på udsatte unges brug af kulturhuse og udvikle metoder til at inkludere de udsatte unge i konstruktive fællesskaber og introducere dem til kultur- og fritidslivet med et mere aktivt og socialt liv til følge.

Konflikter

“På kanten af kulturen” udspringer af, at der har været nogle konflikter i kulturhuse og biblioteker landet over, hvor udsatte unge har spillet efter nogle andre regler end de andre brugere. Det ender ofte med, at de unge bliver ekskluderet og dermed skubbet længere væk fra fællesskabet. Det håber, ”På kanten af kulten”, at de kan finde nogle veje til at undgå

– Vi deltager i ”På kanten af kulturen”, da vi håber at kunne bliver klogere på målgruppen 15-30 år. Derudover er vi nysgerrige på, hvordan vi som kulturhus kan rumme alle på konstruktiv og ansvarlig vis, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby, i en pressemeddelelse.

Men Nicolai Kultur håber også på, at få en bedre viden, så brugerne af især Bygning 5 kan understøtte hinanden.

– Vi har allerede observeret interessante synergieffekter mellem et væresteds projekt for unge i plejefamilie og resten af vores unge kulturbrugere i Bygning 5. Vi håber, at ”På kanten af kulturen” kan være med til give os værktøjer og metoder til bedre at identificere og understøtte unge ”på kanten” og vores ønske om at facilitere den kreative, frie kulturproduktion blandt unge, slutter Mette Strømgaard Dalby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel