Connect with us

Læserbreve

Nej tak til privat fødeklinik i Trekantsområdet

Offentliggjort for

den

Læserbrev af Annette Blynel (SF). Privatfoto.
Læserbrev af Annette Blynel (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Annette Blynel (SF), medlem af regionsrådet, gruppeformand og spidskandidat for SF i Region Syddanmark, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Der er afsat mange penge til fødeområdet i Region Syddanmarks nye budgetaftale – det er rigtig godt.

Fx afsættes der flere ressourcer til barselsgangen til jordemødre, sygeplejersker og læger i takt med det stigende fødselstal, bedre jordemoderkonsultation, individuel fødselssamtale til førstegangs- samt flergangsfødende ved behov, en styrket ”kendt jordemoderordning”, ombygning af alle fødestuer til sansefødestuer; og der indgås partnerskabsaftale med Mødrehjælpen, som skal give specialiseret rådgivning og støtte til særligt sårbare kvinder og partnere før, under og efter fødslen.

Men vi var da heldigvis et par partier (SF og Socialdemokratiet), som tog skarp afstand fra de borgerliges forslag om en privat fødeklinik i Trekantsområdet – formentlig i Kolding. SF ser meget gerne en ekstra jordemoderledet fødeklinik til aflastning af fødeafdelingen i Kolding, men den skal naturligvis være i offentligt regi.

Det er det offentlige der uddanner, tilbyder efter- og videreuddannelse, har de vagtbærende opgaver og er ansvarlig for det akutte beredskab. De private fødeklinikker skal ”kun” varetage ukomplicerede fødsler og bestemmer selv, hvornår noget er kompliceret. I givet fald, må det offentlige tage sig af det.

Det er en helt urimelig forskelsbehandling i vilkår og rådighedsforpligtigelse. Det koster også mere.

Der var desværre ingen beregninger på pris pr. fødsel i de blås forslag. Men tommelfingerreglen er, at tilbud i det private er ca. 20% dyrere. De penge skal vi naturligvis bruge på at skabe bedre arbejdsforhold for jordemødrene, så de har lyst til at arbejde for os.

SF synes også der skal være valgmuligheder for fødende kvinder og deres partner. Det har vi allerede via muligheden for hjemmefødsler og fødsel på sygehuset. En mulighed mere med en fødeklinik i regionalt regi tæt på et akut beredskab, er rigtig godt. Så er vi sikker på den sundhedsfaglige standard og kvalitet, og det kan medvirke til mere fleksible arbejdsforhold for personalet.

Ingen skal være i tvivl om, at SF både i regionen og på Christiansborg har kæmpet benhårdt for at forbedre de fødendes og de ansattes vilkår – og det fortsætter vi med.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Tunge sorte skyer over Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), formand og byrådskandidat, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Ja undskyld den dystre overskrift, men efter efterårsferien og det regnvejr vi oplevede, mente jeg at overskriften var passende.

Sandheden er at regnvejr i sådanne ekstreme mængder er desværre noget vi må vænne os til og finde løsninger for at tilpasse.

Kolding by er udpeget som ét af 11 områder i Danmark, hvor der er særlig fare for ekstreme oversvømmelser. Jeg glæder mig over at kommunen er klar med en plan der indeholder 25 tiltag, som kan hjælpe.

Jeg tror dog at naturen også kan spille en større rolle. Jeg cykler selv forbi plovfuren på arbejde og må konstatere, at når det regner over længere tid, så bliver vejen tit oversvømmet, og jeg må ud på en længere omvej.

På en tur rundt ved kolonihaverne og omkring åen ved plovfuren, så jeg mange små bække og gamle åløb, der er blevet tilstoppet med tiden. Det ville hjælpe gevaldigt for gennemgang af vand at få renset mange af de bække så vandet kunne strømme igennem.

Det er ikke noget der kan stå alene og redde byen for oversvømmelser, men jeg mener det er et tiltag man bør undersøge, det ville hjælpe mange af beboerne på Alpedalsvej og Stadionvej, samt de mange kolonihaver ved stadion. Desuden vil det virke forebyggende for større oversvømmelser.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Skattestop

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Hvad koster det at bosætte sig i Kolding kommune? For meget mener nogen, det er jeg faktisk enig i.

Hvis man som borger eller virksomhed bosætter sig i Kolding kommune, mener jeg at man som minimum skal kende udgiftsniveauet.

Venstre kæmper normalt for at få skatten ned, derfor kæmper jeg fortsat for som minimum at lave et skattestop, og på sigt også at få skatten ned, ligesom dækningsafgiften også bør udfases, for at tiltrække flere nye virksomheder.

Vi er placeret lige i et smørhul, hvor der er kort til alt, lækker natur, fremragende kultur og plads til udvikling.

Kolding har potentialet til at være tilflytterkommune nummer 1 i hele regionen. Det potentiale vil jeg meget gerne have, at vi dyrker og bliver endnu bedre til at udnytte. Blandt andet ved at lade nuværende og kommende indbyggere kende prisen på grisen, (og den er desværre ikke ret god lige nu).

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fra Løverodde ligner Kolding by Manhattan

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Poul Erik Nørregård (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Poul Erik Nørregård (SF), byrådskandidat, Frejasvej 15, 6000 Kolding.

Koldings beliggenhed ned til Kolding Fjord giver os unikke muligheder for naturoplevelser.

Oplevelser gør noget ved vores følelsesliv – bibringer os livsglæde. Musikere og kunstnere evner noget, som vi politikere ikke kommer i nærheden af med alle vores ord.

John Schmidt er èn af dem:

-Jeg fandt en vej gennem Stenderupskoven. Og så i mørket lige før det blev morgen. Helt alene og uden længsel og hjemve. Jeg kiggede op og så uendeligheden. Man siger at tamme fugle de længes. Jeg fløj over mark og enge. Fantasien løb af med mig om natten. Fra Løverodde lignede Kolding Manhattan. Stod ved stranden og smed mit tøj i sandet. Løb ud på broen og nærmest kastede mig ud i vandet. Jeg kunne mærke mit galoperende hjerte. Blod i mine årer, der kom liv og glædestårer.

Naturoplevelser, som John Schmidt her beskriver om natten fra Løverodde, minder os om, at livet er stort. Og at vi mennesker skylder naturen den respekt den fortjener.

Naturoplevelser efterspørges af en stadig større andel af befolkningen. Det er helt afgjort også et vigtig faktor, når potentielle tilflyttere overvejer at flytte til kommunen.

For SF er det et fokusområde, at bevare og udvikle mulighederne for, at borgerne – uanset økonomisk formåen – har gode muligheder for naturoplevelser.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fokus på de udsatte børn og unge

Offentliggjort for

den

Forfatter:

René Arndt (DF), byrådskandidat. Privatfoto.

Læserbrev af René Arndt (DF), byrådskandidat, Holbergsparken 29, Seest, 6000 Kolding.

Jeg har i en årrække været aktiv i Natteravnene, hvor jeg i dag er næstformand. Her har jeg på nærmeste hold set hvor vigtigt, det er at tage hånd om en del unge mennesker.

Formålet med Natteravnene Kolding er at skabe øget social værdi, gennem omsorg og forebyggende indsats. At medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum.

Der er behov for denne frivillige indsats, men der er også behov for en aktiv indsats fra Kolding Kommune.

I Kolding Byråd vil jeg arbejde for et øget fokus på hjælp til de børn og unge der har behov for hjælp.

Der er ingen tvivl om, at det både menneskeligt og økonomisk giver rigtig god mening, at tage hånd om de børn og unge der har brug for det. Der er heller ingen tvivl om, at det skal ske så tideligt som mulig.

Kommer jeg i Byrådet, skal ingen være i tvivl om, at jeg arbejde for at forbedre indsats for de der er udsatte og har behov for hjælp.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Vi skal se på kulturen i psykiatrien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Suzi Würtz Kjærgaard (SF). Foto: BlumePress.

Læserbrev af Suzi Würtz Kjærgaard (SF), regionsrådskandidat, Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding.

Når jeg har talt med patienter, pårørende og personale, så er der noget som er gået igen.

At nogle gange gør man bare noget i psykiatrien, fordi sådan har man altid gjort. Noget som måske praktiseres helt anderledes et andet sted. Kunne vi måske lære af de gode eksempler?

Specielt efter at have hørt ledende overlæge Mikkel V.Rasmussen fra Vejle psykiatriske afd. tale om, at kulturen også kan være en hæmsko for at skabe en god psykiatri, er jeg blevet overbevist om, at dette virkelig er noget, som vi politikere skal have fokus på fremover.

Mikkel sagde så også, at så må man være villige til at tage konsekvensen, hvis nogen ikke kan passe ind i en ny kultur, hvilket jeg tager hatten af for, at han tør italesætte og handle på.

Jeg mener, at vi fremover har en bunden opgave med hensyn til at ændre kulturen, hvis vi vil forbedre psykiatrien.

I dag har vi alt for mange tvangsindgreb, som er dybt krænkende for dem, det går ud over. Vi har personale, som går ned med stress, og patienter som ryger ud og ind af de psykiatriske afd. uden at få det væsentlig bedre. Og ja, jeg er med på at meget også handler om penge, men noget handler altså også om kultur.

Dette vil jeg forsøge fremadrettet at sætte et større fokus på i regionsrådet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler