Connect with us

Slotssøbadet

Otto Skak: -Nedtur for de sunde svømmehaller

Offentliggjort for

den

Otto Skak, direktør i Slotssøbadet. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Folkesundhed og fællesskab har tabt til nydelsessektoren, mener Slotssøbadets direktør.

I relation til de uoverskuelige politiske beslutninger taget på Christiansborg omkring fortsat nedlukning af svømmehaller, badelande og fitnesscentre til primo august – så finder ledelsen i de store anlæg i Danmark at hverken politikerne eller for den sags skyld sundhedsmyndighederne overhovedet ikke er opmærksom på, hvor høj rengøringsstandarden er, mener Slotssøbadets direktør, Otto Skak.

Svømmehallerne har i følge direktøren i årevis været under myndighedernes rengørings- og sikkerhedskontrol – noget som ikke andre anlæg indenfor sundheds- og oplevelsesindustrien er. Altså må de beslutninger, som er taget, bygge på helt forkerte forudsætninger. Der findes ikke nogen sundhedsmæssig undersøgelse, som siger, at man har nemmere ved at blive smittet med virus i en svømmehal end i biografen. WHO har i forbindelse med corona-krisen oplyst, at det ikke er sandsynligt, at man kan blive smittet i klorvand.

– At nedlukningen indenfor vores branche fastholdes, skal nok nærmere ses i sammenhæng med, at branchen består af forholdsvis få virksomheder, og at de brancheorganisationer, som burde presse på for at forklare politikerne, hvor meget der faktisk gøres i dagligdagen også før corona omkring rengøring, rundering og så videre, for at gøre det trygt at besøge svømmehallerne og mindske smitte blandt de besøgende, slet ikke har formået at trænge igennem på Christiansborg, fortæller Otto Skak.

Netop at højne rengøringsniveauet har man arbejdet med i branchen i årevis. Så hvis nogen burde have erfaring med at afspritte kontaktpunkter, så er det svømmehaller og fitnesscentre. Eksempelvis har deltagerne afsprittet cykler efter en spinningtime, og det har man gjort siden opstarten for ca. 20 år siden.

Denne coronakrise har gjort, at man i svømmehalsbranchen absolut bør finde sammen og sørge for mere politisk indflydelse fremadrettet. Det dur ikke, at organisationer som DGI, DIF og Dansk Svømmeunion, kun kører deres eget løb og ikke tænker på en samlet løsning for svømmehaller og fitnesscentre. Selvom den samlede økonomi ikke er den største i Danmark, så er det målt i antal personer, samt vigtigheden i forhold til sundhed, genoptræning og mental hjælp en af de mest udbredte og vigtigste brancher for befolkningen, oplyser Slotssøbadets direktør i en pressemeddelelse.

Når situationen normaliseres for svømmehaller og badelande – mangler man bare, at man så må i gang med, at bruge energi og overtalelse, for at få folk overbevist om, at det faktisk er sikkert og ikke yderligere smitsomt at besøge de mange svømmetilbud, som findes over hele landet. De beslutninger som er taget på Christiansborg, har i hvertfald ikke gjort det nemmere, at få folk ind igen efter nedlukningen. Generelt må det vurderes, at hele corona-nedlukningen, har betydet, at ”borgerne fratages mulighed for egen indsats ved træning og genoptræning i vand”, forklarer Otto Skak.

Folketinget mener i følge direktøren, at det ikke er godt for folkesundheden at besøge svømmehaller.

– Vi mener præcis det modsatte, siger Otto Skak og fortsætter:

– Nu vil folk få en utryghed ved at komme i svømmehallerne og det er på ingen måde retfærdigt, når man ser alle de sundhedsmæssige tiltag samt høje rengøringsstandard der findes.

Overfor svømmehallerne i Danmark har politikerne i følge Otto Skak valgt, ikke at tilgodese de mange faste badegæster, som igennem generationer har fået både fysisk, men også psykisk velvære, ved jævnligt at besøge det varme vand. At myndighederne ikke har draget dette med ind i genåbningsstrategien, synes ude i hampen og det må absolut bero på manglende viden om, hvordan forholdene faktisk foregår i 2020, mener Otto Skak.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Slotssøbadet

LivredderPatruljen kommer til Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

I efterårsferien rykker LivredderPatruljen indendørs og besøger udvalgte svømmehaller rundt om i landet - blandt andet SlotssBadet i Kolding. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kom og vær med, når TrygFondens LivredderPatrulje besøger SlotssøBadet.

TrygFondens LivredderPatrulje turnerer normalt rundt på de danske strande i sommermånederne for at oplyse om badesikkerhed og give strandgæsterne mulighed for at lege livreddere for en dag.

I efterårsferien rykker LivredderPatruljen indendørs og besøger udvalgte svømmehaller rundt om i landet.

-I Danmark bor vi alle tæt på vandet. Det rummer en masse muligheder og glæder, men betyder også, at det er vigtigt at tilegne sig færdigheder i at begå sig i det våde element. Hos TrygFonden arbejder vi for at forebygge drukneulykker og skabe tryghed, hvor mennesker og vand mødes. Gennem bl.a. vores kystlivreddere forsøger vi også at inspirere danskerne til at lære, hvordan de redder sig selv og andre – af hensyn til alles tryghed og sikkerhed, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning, fortsætter:

-Vi har i flere år kørt med livredderpatruljer på de danske strande, og det har altid været et stort tilløbsstykke, hvor børn og voksne gennem forskellige udfordringer og aktiviteter lærer om livredning og det at færdes sikkert ved og i vandet. Nu prøver vi konceptet af i svømmehallerne, som jo også er meget populære – ikke bare til svømning, men også sociale aktiviteter. Vi glæder os derfor til at besøge SlotssøBadet, hvor et af vores nye livreddertårne er til fri afbenyttelse for badegæsterne, og sammen med svømmehallens personale vil vi sætte fokus på alle de sjove lege og øvelser, udstyret i tårnet kan bruges til.

LivredderPatruljen besøger SlotssøBadet fredag den 22. oktober fra kl. 15-17. Her vil de vise, hvordan man med livreddertårnets udstyr kan lege og lære livredning på sjov og udfordrende vis.

-Livreddertårnet står centralt i svømmehallen og er et godt symbol på vandsikkerhed. Vores gæster genkender det fra strandene og synes, at det er sjovt, at de kan få lov til at bruge ægte livredderudstyr i vandet. Der er stor interesse for at bruge udstyret, som giver mulighed for at lege sig til tryghed og fortrolighed med vandet. Vi håber derfor, at der er mange, som vil komme og være med på fredag, når LivredderPatruljen kommer forbi for at sætte sjove vandaktiviteter i gang. Alle er velkomne, siger Edvard Køhrsen, souschef i SlotssøBadet.

Program (cirka-tider)

15.00: Livredderne byder velkommen og præsenterer udstyret i livreddertårnet
15.05: Demonstration af en redningsaktion
15.10-15.50: Aktiviteter for børn og voksne
16.00-17.00: Programmet gentages, så børn og voksne igen kan opleve livredderne i aktion og få mulighed for at prøve kræfter med forskellige sjove livredderaktiviteter
17.00: Tak for i dag.

Alle kan være med

Vær med, når LivredderPatruljens professionelle kystlivreddere gæster SlotssøBadet, og lær, hvordan du kan redde dig selv og andre i vandet på en sjov måde med udstyr fra livreddertårnet.

LivredderPatruljen er til stede i to timer. Deltagelse kræver ingen tilmelding eller særlige forudsætninger – alle både børn og voksne er velkomne og kan være med, så længe de har lyst.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Slotssøbadet

Nyt indendørs livreddertårn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lær at redde dig selv og andre i vandet i et nyt indendørs livreddertårn i SlotssøBadet i Kolding.

Strandturene er efterhånden slut for i år, og i SlotssøBadet er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredderdisciplinen.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra flere strande i Nordjylland, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod.

Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som eksempelvis, at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

-Alle vores badegæster kan bruge livredderudstyret til eksempelvis at øve sig i at dykke, padle og bjærge, og vi håber, at det vil give mange sjove timer med at lære at redde sig selv og andre. Vi vil også bruge udstyret på vores delfinunger-hold, hvor børnene lærer at blive fortrolige med vand, og her vil udstyret give muligheder for mange udfordrende øvelser. Vores livreddere er klar til at vise, hvordan man kan bruge udstyret, og vi håber, at det vil være med til at skabe interesse for livredning og opmærksomhed på, at det er vigtigt at kunne begå sig sikkert i vand, siger Edvard Køhrsen, souschef, i SlotssøBadet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Slotssøbadet

Slotssøbadet støtter svømmeklub

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Slotssøbadet støtter Kolding Svømmeklub med et sponsorrat.

Som en af de første danske svømmehaller tegner Slotssøbadet nu en vidtgående sponsoraftale med badets største bruger – nemlig Kolding Svømme Klub med ca. 1.000 medlemmer, oplyser Slotssøbadet i en pressemeddelelse.

Aftalen giver KSK et fast årligt sponsorat og samtidig begunstiges de mange medlemmer og deres familier med en billigere svømmemulighed – både når børnene er til svømmetræning, men også i weekender m.v.  Vi har længe gået og overvejet, hvordan vi kunne støtte vores største bruger i SlotssøBadet, siger direktør i badet, Otto Skak og tilføjer:

– Nu har vi endelig fået en model som er ret unik i Danmark og samtidig kan være med til at generere flere besøgende.

Begejstret svømmeklub

Kolding Svømme Klub er også meget begejstret for den nye aftale:

– Slotssøbadet og Kolding Svømmeklub har indgået en toårig sponsoraftale, der både understøtter klubben i en vanskelig periode og tillige højner et i forvejen rigtig godt samarbejde. Vi er i Kolding Svømmeklub rigtig glade for den nye aftale, der tilgodeser vores daglige drift inden for svømning og vandpolo og ikke mindst mulighederne for vores medlemmer og deres familier, siger bestyrelsesformanden Peter Thaysen fra KSK.

Den nye aftale løber foreløbig i de næste to år, hvorefter man vil evaluere for at se effekterne både for KSK, men også for Slotssøbadet.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Slotssøbadet

Slotssøbadet støtter svømmeklub

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Slotssøbadet støtter Kolding Svømmeklub med et sponsorrat.

Som en af de første danske svømmehaller tegner Slotssøbadet nu en vidtgående sponsoraftale med badets største bruger – nemlig Kolding Svømme Klub med ca. 1.000 medlemmer, oplyser Slotssøbadet i en pressemeddelelse.

Aftalen giver KSK et fast årligt sponsorat og samtidig begunstiges de mange medlemmer og deres familier med en billigere svømmemulighed – både når børnene er til svømmetræning, men også i weekender m.v.  Vi har længe gået og overvejet, hvordan vi kunne støtte vores største bruger i SlotssøBadet, siger direktør i badet, Otto Skak og tilføjer:

– Nu har vi endelig fået en model som er ret unik i Danmark og samtidig kan være med til at generere flere besøgende.

Begejstret svømmeklub

Kolding Svømme Klub er også meget begejstret for den nye aftale:

– Slotssøbadet og Kolding Svømmeklub har indgået en toårig sponsoraftale, der både understøtter klubben i en vanskelig periode og tillige højner et i forvejen rigtig godt samarbejde. Vi er i Kolding Svømmeklub rigtig glade for den nye aftale, der tilgodeser vores daglige drift inden for svømning og vandpolo og ikke mindst mulighederne for vores medlemmer og deres familier, siger bestyrelsesformanden Peter Thaysen fra KSK.

Den nye aftale løber foreløbig i de næste to år, hvorefter man vil evaluere for at se effekterne både for KSK, men også for Slotssøbadet.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Slotssøbadet

Otto Skak: -Nedtur for de sunde svømmehaller

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Folkesundhed og fællesskab har tabt til nydelsessektoren, mener Slotssøbadets direktør.

I relation til de uoverskuelige politiske beslutninger taget på Christiansborg omkring fortsat nedlukning af svømmehaller, badelande og fitnesscentre til primo august – så finder ledelsen i de store anlæg i Danmark at hverken politikerne eller for den sags skyld sundhedsmyndighederne overhovedet ikke er opmærksom på, hvor høj rengøringsstandarden er, mener Slotssøbadets direktør, Otto Skak.

Svømmehallerne har i følge direktøren i årevis været under myndighedernes rengørings- og sikkerhedskontrol – noget som ikke andre anlæg indenfor sundheds- og oplevelsesindustrien er. Altså må de beslutninger, som er taget, bygge på helt forkerte forudsætninger. Der findes ikke nogen sundhedsmæssig undersøgelse, som siger, at man har nemmere ved at blive smittet med virus i en svømmehal end i biografen. WHO har i forbindelse med corona-krisen oplyst, at det ikke er sandsynligt, at man kan blive smittet i klorvand.

– At nedlukningen indenfor vores branche fastholdes, skal nok nærmere ses i sammenhæng med, at branchen består af forholdsvis få virksomheder, og at de brancheorganisationer, som burde presse på for at forklare politikerne, hvor meget der faktisk gøres i dagligdagen også før corona omkring rengøring, rundering og så videre, for at gøre det trygt at besøge svømmehallerne og mindske smitte blandt de besøgende, slet ikke har formået at trænge igennem på Christiansborg, fortæller Otto Skak.

Netop at højne rengøringsniveauet har man arbejdet med i branchen i årevis. Så hvis nogen burde have erfaring med at afspritte kontaktpunkter, så er det svømmehaller og fitnesscentre. Eksempelvis har deltagerne afsprittet cykler efter en spinningtime, og det har man gjort siden opstarten for ca. 20 år siden.

Denne coronakrise har gjort, at man i svømmehalsbranchen absolut bør finde sammen og sørge for mere politisk indflydelse fremadrettet. Det dur ikke, at organisationer som DGI, DIF og Dansk Svømmeunion, kun kører deres eget løb og ikke tænker på en samlet løsning for svømmehaller og fitnesscentre. Selvom den samlede økonomi ikke er den største i Danmark, så er det målt i antal personer, samt vigtigheden i forhold til sundhed, genoptræning og mental hjælp en af de mest udbredte og vigtigste brancher for befolkningen, oplyser Slotssøbadets direktør i en pressemeddelelse.

Når situationen normaliseres for svømmehaller og badelande – mangler man bare, at man så må i gang med, at bruge energi og overtalelse, for at få folk overbevist om, at det faktisk er sikkert og ikke yderligere smitsomt at besøge de mange svømmetilbud, som findes over hele landet. De beslutninger som er taget på Christiansborg, har i hvertfald ikke gjort det nemmere, at få folk ind igen efter nedlukningen. Generelt må det vurderes, at hele corona-nedlukningen, har betydet, at ”borgerne fratages mulighed for egen indsats ved træning og genoptræning i vand”, forklarer Otto Skak.

Folketinget mener i følge direktøren, at det ikke er godt for folkesundheden at besøge svømmehaller.

– Vi mener præcis det modsatte, siger Otto Skak og fortsætter:

– Nu vil folk få en utryghed ved at komme i svømmehallerne og det er på ingen måde retfærdigt, når man ser alle de sundhedsmæssige tiltag samt høje rengøringsstandard der findes.

Overfor svømmehallerne i Danmark har politikerne i følge Otto Skak valgt, ikke at tilgodese de mange faste badegæster, som igennem generationer har fået både fysisk, men også psykisk velvære, ved jævnligt at besøge det varme vand. At myndighederne ikke har draget dette med ind i genåbningsstrategien, synes ude i hampen og det må absolut bero på manglende viden om, hvordan forholdene faktisk foregår i 2020, mener Otto Skak.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis1 uge siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest2 uger siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
Kolding2 dage siden

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding4 dage siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup1 uge siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

-Det er jo altid rart at få at vide, at der er nogen, der værdsætter alle de frivillige timer, vi lægger i arbejdet, siger Jens Erik Lind (t.h.). Allan Gram ses til venstre i billedet. Foto: GF Forsikring.
Christiansfeld4 dage siden

Brandmænd modtager ildsjælepris

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding1 uge siden

Dødsfald – 23. november 2021

Udstykningen består af 23 byggegrunde tæt ved Dollerup Sø. Foto: Kolding Kommune.
Lunderskov2 dage siden

Attraktiv udstykning: 23 nye byggegrunde til salg

Vamdrup5 dage siden

I bidende kulde blev juletræet tændt: Nyvalgt borgmester holdt tale

Der blev danset om juletræet og sunget julesange. Foto: H.E. Haulrich.
Ødis5 dage siden

Julemanden modtaget i Ødis

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler